Çorum'da, ramazan boyunca görev yapacak davulcular, vatandaşları sahura "mehter marşı" ile kaldıracak

ÇORUM 2 Haziran 2016 18:49
Videoyu Aç Çorum'da, ramazan boyunca görev yapacak davulcular, vatandaşları sahura "mehter marşı" ile kaldıracak
A
a

Çorum Belediyesi yaklaşan Ramazan ayında, davulcuların vatandaşlara sahur vaktini fes takıp, beyaz gömlek üzerine giyecekleri yeleklerle 'Mehter Marşı' çalarak duyuracaklarını açıkladı.Ramazanda görev yapacak davulculara Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde ''mehter marşı" için eğitim verilmeye başlandı. Eğitime 43 davulcu katıldı.

ÇORUM'DA DAVULCULAR RAMAZANA BÖYLE HAZIRLANIYOR

Ramazan'da görev yapacak davulculara Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde 'Mehter Marşı' için eğitim verilmeye başlandı. 43 davulcunun katıldığı eğitimde ritm dersi veren Çorum Belediyesi Mehterbaşı Selahattin Delice, vatandaşın sahura mehter marşı ile uyandırılacağını söyledi.
 
Davulculara ritm dersi veren Çorum Belediyesi Mehterbaşı Selahattin Delice, yaptığı açıklamada, belediyenin aldığı karar doğrultusunda kentteki bütün mahallelerde aynı makamın çalınacağını belirtti.

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da davulcuların eğitimlerini Çorum Belediyesi olarak kendilerinin üstlendiğini dile getiren Delice, "Kargaşaya meydan vermemek için bu yıl da davulcularımıza eğitim veriyoruz. Bu yıl Ramazan ayında 43 davulcumuz görev yapacak. Davulcularımızın üzerlerinde davulcu yeleği, Osmanlı fesi ve yakalarında isimleri ve görevlilerinin olduğu kart bulunacak. Bunlarla mahallelerde hizmet verecekler. Gerekli kontrollerini biz yapıyoruz. Ramazan ayımızı kazasız, belasız bitireceğiz inşallah. Davulcularımıza tek tip ritm eğitimi veriliyor. Hepsi mehter marşını çalacak" dedi.

"KORSAN DAVULCULARA MÜSAADE EDİLMEYECEK"

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Kanat Ramazan Ayı'nda davulcuların disiplin içerisinde görev yapacaklarını belirterek "Kıyafetleriyle, davullarıyla örnek olarak görev yapıp, vatandaşlarımızı sahura kaldıracaklar. Çorum Belediyesi olarak Ramazan ayına hazırız. Beyaz gömlek, fes ve yelekten oluşan kıyafetlerle mahallelerde davullar çalınacak" dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam