Sondakika Haber: Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer 29 Mayıs’ta Çorum’da cemaatle namaz kılınacak camileri açıkladı.
Namazı Kılınacak Yer ve Camilerimiz.
Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; "Camilerimiz Cemaatine Kavuşuyor" temasıyla bir süredir özlemle beklediğimiz güne hamdolsun kavuşuyoruz. “Kovid-19” tedbirleri kapsamında bir süredir cemaatle ibadet yapılamayan camilerimiz kademeli olarak ibadete açılacaktır. Çorum İl Müftülüğü olarak belirlediğimiz camilerimizde şimdilik öğle, ikindi ve cuma namazlarımızı cemaatle birlikte kılmaya başlayacağız.” dedi.
1: Sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alan (65 yaş üstü ve 20 yaşaltı) vatandaşlarımız ile hastalık belirtileri taşıyanların evlerinde kılacak.
2:Herkes kendi Seccadesini Getirecek ve Kullanacak.
3:Ortak kullanım alanlarını asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacak, abdest vb. ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde giderilerek camiye gelinmesi konusunda cemaate gerekli bilgilendirmeler/uyarılar yapılacaktır
4:Tesbih, rahle, ayakkabı çekeceği vb. malzemelerin bulundurulmasına müsaade edilmeyecektir.
5:Cemaatin fiziksel temastan kaçınması (el sıkışma, musafaha, kucaklaşma vb.) ve sosyal mesafe kuralına uyulacak.
6:Görevliler tarafından ellerin dezenfekte edilmesi, maske kullanımının kontrolü, seccade getirilmesi vb şeyler takip edilecektir.