ÇORUM'DA EKMEK İÇİN EKMELEDDİN'E DESTEK İSTEDİ

Politika 23 Temmuz 2014 11:08
Videoyu Aç ÇORUM'DA EKMEK İÇİN EKMELEDDİN'E DESTEK İSTEDİ
A
a

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, cumhurbaşkanlığı seçimi için Karadeniz Bölgesi’ndeki seçim çalışması kapsamında geldiği Çorum’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: ” Bu, büyük bir uzlaşıdır. Belki de 90 yıllık cumhuriyet tarihinde, 65 yıllık çok partili döneme baktığımız zaman böylesine bir uzlaşının olmadığını görüyoruz”

 

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, cumhurbaşkanlığı seçimi için Karadeniz Bölgesi’ndeki seçim çalışması kapsamında geldiği Çorum’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde “toplumsal uzlaşının adayı” olarak ifade ettikleri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanıtmak ve oy talebinde bulunmak için kampanya yürüttüklerini ifade eden Akkaya, İhsanoğlu’nu hem partililere hem de halka tanıtmak için Türkiye’nin 7 bölgesinde de çalışma yürüttüklerini söyledi.

“Yaptığımız çalışmalarda ve halkla olan diyaloglarda, gün geçtikçe Ekmeleddin İhsanoğlu’nun halk nezdinde karşılığının olduğunu görüyoruz” diyen Akkaya, şöyle devam etti: “Bu bizi umutlandırıyor. Halkımızın vatandaşlık görevini yerine getirerek sandığa gitmesini bekliyoruz. Parti yöneticilerimizle karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sonuçta bir partinin adayı değil, toplumsal uzlaşmanın adayıdır. Herkes taşın altına elini koymak zorunda. Her renkten, her rengi temsil eden bir aday var. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı, Türkiye’nin sosyal politikalarına yol gösterici olmalı. Yolla, ihalelerle ilgilenmemeli ama yol gösterici olabilmelidir.”

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nun, yaklaşık 1,5 ay süren istişareler sonunda belirlendiğine dikkati çeken Akkaya, “Bu, büyük bir uzlaşıdır. Belki de 90 yıllık cumhuriyet tarihinde, 65 yıllık çok partili döneme baktığımız zaman böylesine bir uzlaşının olmadığını görüyoruz. Destek veren partileri gördüğümüzde, geçmiş dönemde partilerin bir araya gelmesinin bile hayal edilemediği bir durumla karşı karşıyayız. Tüm bunlar, bu işin ciddiyetinin ne kadar önemli olduğunun da bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Parti olarak yaptırdıkları kamuoyu araştırmalarına değinen Akkaya, “Bizim 10 gün önce yaptırmış olduğumuz kamuoyu araştırmasında, o kadar geriden başlamamıza rağmen 2 puan geride olduğumuz görülüyor. Ayrıca 30 büyükşehirden 25′inde CHP’nin de desteklediği adayın,

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, AK Parti adayının önünde olduğu görülüyor” diye konuştu.

İhsanoğlu’nun ilk turda seçilmesinin sürpriz olmayacağını dile getiren Akkaya, Bunun için gece gündüz demeden, Türkiye’nin her tarafında, tüm il ve ilçe örgütlerinin, Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu’ndan en alt kademedeki üyelere, gönüllülere kadar herkesin birlik, beraberlik, içerisinde çalıştığını ifade etti.

Konuşmasında, İsrail’in Gazze saldırılarına da değinen Akkaya, İsrail’in Filistin’e yapmış olduğu insanlık dışı, tabiri caizse soykırımı kınadı. Masum insanların, özellikle çocukların öldürüldüğü bu süreçte, ne yazık ki Dünyada bu katliama ‘dur’ diyecek birliktelik çıkmadığını belirten Akkaya; aynı şeyin Türkiyemiz için de geçerli olduğunu söyleyerek; Kişiliksiz dış politika sonucunda ülkenin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı bir dönemden geçtiğimizi belirtti.

Akkaya, bir grup CHP milletvekilinin Gazze’ye gitmek için hazırlık yaptığını belirterek, “Dışişleri Bakanlığı izin verirse, hukuk uygun gelirse bir grup CHP milletvekili arkadaşımız Gazze’ye gidecekler ve Gazze’de olup bitenleri tam çıplaklığıyla, tüm dünyaya anlatacaklar. Bunun için hazırlık yapıyorlar ama CHP milletvekillerinin oraya gitmesi ancak izinle olabilir. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz” dedi.

Akkaya, gelen bir soru üzerine emniyetteki “paralel yapı” operasyonuna da değindi. Yakup Akkaya bu operasyonun aslında Meclis’te başladığını; çünkü soruşturma komisyonunun kurulmasının ve toplanmasının geciktirildiğini belirtti. Operasyonun Cumhurbaşkanlığı seçimine endeksli, cumhurbaşkanlığı seçiminden önce birtakım gerçeklerin ortaya çıkmasına yönelik olduğunu söyleyen Akkaya; Emniyete yapılan operasyonların da bunun bir parçası olduğunu; Çünkü emniyet güçlerinin elinde ciddi bilgiler ve veriler olduğunu, yapılan bu operasyonun bir sonucu olarak karşımıza çıktığını önemle vurguladı.

10 Ağustos’tan önce o verilere başkalarının ulaşmaması adına büyük bir ihtimalle bu operasyonun başlatıldığını belirten Akkaya;” Türkiye’de hukuk devleti yoktur. Bunu Ergenekon ve Balyoz davalarında gördük. İnsanlar 4-5 yıl boyunca sadece tutuklu olarak kaldılar ve sahte delillerle onlar zindanlarda çürümeye terk edildiler. Vefat edenler oldu, intihar

edenler oldu, yapılan bu operasyon da onun bir devamı, sonucudur.” dedi.

Yakup Akkaya ve beraberindekiler partideki açıklamalarının ardından cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek turlarına Çorum’daki Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Emekliler Derneği, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Merkezi Vakfı, Belediye-İş, Hizmet-İş, Kamu-Sen, Eğitim-İş, KESK, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-Sen, Ziraat Odası’nı ziyaret ederek devam etti.

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya; Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Sayın İhsanoğlu’na destek turlarına bayram sonrasında devam edecek.

Kaynak : www,hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam