Çorum'da gözaltına alınan 25 kişi adliyeye sevk edildi

ÇORUM 26 Nisan 2017 12:45
Videoyu Aç Çorum'da gözaltına alınan 25 kişi adliyeye sevk edildi
A
a

Türkiye geneli olmak üzere Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Çorum Emniyet İl müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4’ü bayan 25 kişi adliyeye sevk edildi.


81 ilde dev operasyon! 4900 gözaltı kararı


Çorum'da FETÖ/PDY’nin faaliyetlerine katıldıkları ve  finans sağladıkları iddia edilen iş adamı, esnaf ve meslekten ihraç edilen kamu çalışanlarından oluşan 29 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Daha önceki günlerde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.Bu gün sabah Hastanede sağlık kontrolünden 25 kişi  haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte adliyeye Cumhuriyet savcılığına sevk edildi.



SONDAKİKA: 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Büyük bölge sorumluları, ünite sorumluları, ilçe ablaları, talebe mesulleri, mütevelli heyetinde bulunan kadınlara yönelik yapılan operasyonda 14 kişiden 9’u gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan adliyeye sevk edilen Nesibe Ç., Fatma U.,Havva K.,Neşe O., Haçer A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahıslardan Zeliha B., Huriye T., Asiye D., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Şeyma O.’nun ise emniyetteki işlemleri sürüyor. Firari 5 kişinin ise yakalanması için çalışmalar devam ediyor


*************************************************

Emniyet'teki FETÖ yapılanmasına yönelik 72 ilde gerçekleştirilen operasyonda bin 20 kişi gözaltına alındı. 

Soruşturma kapsamında FETÖ'nün Emniyet Teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanması içinde bulunduğu belirtilen 4 bin 900 kişinin tespit edildiği ve tümü için arama ve gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik İstihbarat Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 72 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar bin 20 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

4 BİN 900 ŞÜPHELİ

İstihbarat Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalarda, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanması içinde bulunduğu belirtilen 4 bin 900 kişiyi tespit ettiği öğrenildi. Başsavcılık 4 bin 900 şüpheli hakkında arama ve gözaltı kararı verdiği öğrenildi.

Bu şüphelilerden yaklaşık bin 500'ünün cezaevinde bulunduğu, bir kısmının ise yurt dışına kaçtığı belirtildi. Türkiye'de bulunduğu belirlenen FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanması içindeki elemanlarına yönelik ise sabah erken saatlerde operasyon yapıldıği belirtildi.

BAKAN SOYLU: ÖNEMLİ BİR ADIMDIR

Operasyona ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi:

"Bu sabah 81 ilde yapılan bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem sorumlu gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır."

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam