Çorum'da Yaban Hayatı Yemleme Çalışması Yapıldı

ÇORUM 14 Şubat 2017 15:21
Videoyu Aç Çorum'da Yaban Hayatı Yemleme Çalışması Yapıldı
A
a

Video Haber İzle: E.Şimşek Çorum ili çevresinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü bu gün Sıklık Tabiat Parkında yemleme çalışmalarına Çorum Vali yardımcısı Adem Saçan ve Çorum Orman Su İşleri Müdür vekili Mustafa Gözler ve Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ERKAN ELFAZ ERMİŞ katıldı



Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ve Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü birlikte,yaban hayatı yemleme çalışması yaptı.
Çorum İl Orman Su işleri müdürlüğü tarafından Sıklık Tabiat Parkında yaban hayvanlarına yem bırakıldı
.Yemleme çalışmaları kapsamında Orman ve Su İşleri şube müdürü ve Vali yardımcısı Adem Saçan konuyla ilgili basın mensuplarına  açıklamada bulundular.



Çorum Sıklık Tabiat Parkın'da yer alan 50 dönümlük fauna tanıtım alanı içerisinde;11 adet kızıl geyik,12 Adet Karaca,8 adet yaban Keçisi,5 adet ceylanve 2 adet yaban tavşanı bulunmakta. Vali yardımcısı Adem Saçan Fauna tanıtım alanı;yaban hayvanlarını yakından görerek tanımak,toplumda hayvan sevgisini artırmak,bu alan  yaralı olarak bulunan yaban hayvanlarının tedavisi ile bir süre bu alanda rehabilitasyona  yardımcı olmak gibi bir çok fonksiyonu yerine getirmektir dedi.
Vali yardımcısı Saçan Fauna tanıtım alanı buradaki yaban hayvanları  için dar gelmekte olup,bu alan tanıtım alanı Tabiat içerisinde 400 dönümlük bir alan yeni fauna tanıtım alanı olarak ihale edilmiş,söz konusu alan 2017 yılı Nisan ayında tamamlanmış olacaktır.

 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam