
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Ceylan ve Baro Başkanı Altan Akpınar Atatürk büstüne çelenk sundu.
Törende bir konuşma yapan Baro Başkanı Altan Akpınar, Türkiye’de istenilen hukuk devletine var olan hukuku tanıyan ve uygulayan, olması gereken hukuku araştıran, hukuk bilimi gereklerine göre mesleğini yerine getiren, genel kültürle donanmış, mesleki formasyona sahip, hukuk ve adalete inançla bağlı, ahlaklı, erdemli, bilgili, kültürlü, geniş ufuklu, hoşgörülü, insan sevgisiyle dolu, insan haklarına saygılı, sorumluluk duygusu gelişmiş, küçük hesapların peşinden gitmeyen, mesleğin saygınlığına ve onuruna düşkün, iş sahiplerine ve meslektaşlarına karşı davranışlarında asgari nezaket kurallarını unutmayan, tarafsız, daima hakkı ve haklıyı, adaleti ve huzuru savunan, yargının bağımsızlığını koruyan, avukat, hakim savcı ve adliye personeli sayesinde yaşama geçeceğini söyledi.
Böylelikle, hain bir örgütün darbe vurduğu “adalet” duygusu yeniden güven kazanacağını ve milletin gönlündeki o yüce makama, “peygamber postu” na yeniden kurulacağını ifade eden Akpınar, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “İçinde bulunduğumuz dönemin bize en fazla ihtiyaç duyulan bir dönem olduğunu hiç unutmayalım. Yargının hepimizce bilinen sorunlarını çözmek için birlikte ve el ele olalım. Hukukun üstünlüğü, hukuk devleti, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı, hakim güvencesi, savunma hakkının kutsallığı, adil yargılama ve hukukun eşitliği ilkeleri gibi bizi bir kılan çok fazla ortak değere sahibiz. Konuşarak, uzlaşarak çözemeyeceğimiz hiçbir sorun olamaz. Görevini yerine getirirken her hukukçu mesleğinin etik ilkelerini, sorumluluklarını, yargılama faaliyetinin önem ve değerini hiç aklından çıkarmamalı, toplumun kendilerini dikkatle izlediğini bilmeli, adalet kavramına leke düşürecek her davranıştan sakınmalıdır. Güvenilir, inanılır ve saygı duyulur bir adalet kurumu için avukat, hakim, savcı ve vatandaş menfaatleri farklı ve birbiri ile yarışan değildir. Adalete saygı ve güven kalmazsa kaybeden tüm hukukçular ve millet olacaktır.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
E. Başbakan Binali Yıldırım KKTC’de…
İsmail Kahraman Çorum'dan Konuştu: …
Çorum Belediyesi'nden Pazar Yerleri…
Çorum'da Korkutan Yangın! Orman ve …
Galatasaray - Çorum FK Maçı Saat Ka…
İnsani Değerler Platformu'nda Görev…
En Düşük Emekli Maaşı 23 Bin 552 TL…
Çorum Belediyesi 15 Temmuz
Çorum Şehir Stadyumu Süper Lig'e Ha…
15-18 Yaş Arasındaki Çocuklara Müeb…
Çorum'da Tarihi An! 600 Çocuk 60 Sa…
Ahıskalı ve Fındıkçı Ailelerinin Mu…
Çorum'da "15 Temmuz Anma Çadırı" Zi…
Mustafa Alagöz: "15 Temmuz, Milleti…
Çorum FK'da Forma Çılgınlığı! Bir G…
Ahbap Derneği Çalışanlarına Operasy…
Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında K…
Çorum'da Silahlı Saldırı! Kale Maha…
Çorum FK "Aubameyang Çorum'u Beğenm…
Çorum FK'dan Sağ Bek Takviyesi! Hüs…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET