ÇORUM İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ‘OĞLUMU İŞE SÖZLEŞMELİ OLARAK VALİ BEY ALMIŞ’

ÇORUM 4 Temmuz 2017 13:29
Videoyu Aç ÇORUM İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ‘OĞLUMU İŞE SÖZLEŞMELİ OLARAK VALİ BEY ALMIŞ’
A
a

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, bir haber sitesinde kendisi hakkında çıkan iddialara cevap verdi...

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, bir haber sitesinde kendisi hakkında çıkan iddialara cevap verdi. Kaya, oğlunu Çorum Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne sözleşmeli olarak kendisinin değil Vali Necmettin Kılıç’ın işe aldırdığını söyledi.

İl Genel Meclisi, Temmuz ayının birinci toplantısını gerçekleştirdi.

Dün Halil İbrahim Kaya başkanlığında yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.

İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından sözlü ve yazılı önergelerin görüşülmesine geçildi.

CHP’Lİ YILDIZ BEK: YAKINLARINIZ İŞE ALINIRKEN ÖZEL BİR KADRO MU AÇILIYOR?

İlk olarak söz alan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ile ilgili haberleri gündeme getirerek, Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın köyü olan Koparan Köyü’ne yapılacak olan spor sahasının hangi kriterler baz alınarak yapılacağını sordu.

Kaya’nın yakınlarını İl Özel İdare’ye aldırdığı iddiasını da dile getiren Bek, “Oğlunuz, yeğeniniz, yakınınız İl Özel İdare’de işe girerken özel bir kadro mu açılıyor. Bunları merak ediyoruz.” dedi.

KAYA: SPOR SALONUNDAN 5 KÖY YARARLANACAK

İddialara cevap veren Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya ise, “Hiçbir köyden spor tesisini alıpta kendi köyüme getirmiş değilim. Benim köyüme yapılacak olan spor tesisi beş köyün ortak alanı olarak yapılmış bir proje. Beş köyde oradan yararlanacak.” diye konuştu.

‘VALİ BEY OĞLUMU SÖZLEŞME YAPARAK İŞE ALMIŞ’

Hiçbir yakınını işe aldırmadığını ve öyle bir yetkisi de olmadığını vurgulayan Kaya,  “Bunu ben hiçbir Allah’ın kuluna ‘benim oğlumu işe alacaksınız’ diye bir şey söylemedim. Sözleşmeli olarak KÖYDES’de işe alındı. Vali Necmeddin Kılıç’ın insiyatifidir, tasarrufundadır. Vali bey sözleşme yaparak almış. Benim bu konuda en ufak bir telefonum, dahilim yok.” şeklinde konuştu.

Kaya, hakkında çıkan her ay 5 bin lira civarında örtülü ödenek kullandığı iddialarına da cevap vererek şunları söyledi: “Ben örtülü ödenek diye bir şey bilmem. Misafirlerimize ikram edilen çayları sayıyorsalar onlara da bir şey diyemem. Hesaplar ortadadır. Benim parayla işim olmaz. Hiçbir siyasi kaygım da olmadı.”

Toplantıda Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor da görüşüldü.

Kaynak : Çorum Hakikmiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam