Çorum Belediyesi tarafından yapılan binicilik tesisinde hizmet veren Atahan Atlı Sporlar Kompleksi'nin açılışı bugün renkli görüntülere sahne oldu. Ustalıklarını
At Üstünde'de Gösterdiler.Dosta güven, düşmana gözdağı verdiler.Vali-Milletvekilleri ve Belediye başkanı hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Binicilik sporunda Türkiye’nin sayılı tesislerinden birisi olan Binicilik Tesisi’nin açılışına Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı,TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çorum Belediyesi tarafından yapılan binicilik tesisinde hizmet veren Atahan Atlı Sporlar Kompleksi’nin açılışı bugün gerçekleşti.İşletmeciliğini Burhan Demigan’ın yaptığı Atahan Atlı Spor Kompleksi Akkent Mahallesi Celilkırı Yolu Sokak No: 30 adresinde hizmet verecek.
Binicilik Tesisi’nin açılışına katılan Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, ata binerek Ustalıklarını At Üstünde'de Gösterdiler.
80 dönümlük devasa alan üzerine inşa edilen Binicilik Tesisi’nde 3 bin 150 metrekare kapalı manej alanı, binicilik eğitim alanı, 4 bin 600 metrekare açık manej alanı, 1650 metrekare Ahır, 21 metrekarelik 25 adet box, veteriner hekim odaları, otlaklar, seyis odaları, karantina odası, depo, samanlık, at yıkama odaları, teknik donatılar, cafe, mescit, çok amaçlı salon, teras ve ofisle Çorum halkına hizmet verecek.
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ise çok güzel bir tesisin Çorum’a kazandırıldığını belirterek, tesisin Çorum2a kazandırılmasında emeği
geçen herkese teşekkür etti.
Çorum Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın, atların tarihte Türkler için önemine değinerek “İlk kez atlar M.Ö 4000’li yıllarda bizim ecdadımız tarafından evcilleştirilmiştir. Ertuğrul’u, Osman Gazi’yi, Yavuz Sultan Selim’i, Kanuni Sultan Süleyman’ı ve Fatih Sultan Mehmet’i atsız düşünemeyiz. Bizim medeniyetimiz bugünlere gelmişse atlara borçluyuz. Atlar diğer hayvanları gibi sıradan hayvan değildir.”Binicilik Tesisi’ni önemsediklerini belirten Aşgın, tesisin hem spor, hem eğlence hem de sağlık merkezi olacağını söyledi.
AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu; “Bütün canlılar saygıya değerdir ama atların kadim tarihimizde Türkler için önemli bir yeri vardır. Çorumlu hemşehrilerimiz buradan istifade edecekler. Hayırlı olsun” ifede etti.
AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan ise Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek bu dönemde bir ve beraber olma, uyanık olma zamanıdır.Bir ve beraber olmak zorundayız. Safları sıklaştırmamız lazım bu dönemde. Bu oyunları bitmeyecek. 1071’den bu yana devam eden oyunlar yine devam edecek. Uyanık olmak zorundayız.” dedi.
Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi kesildi. Vali Mustafa Çiftçi ve protokol üyeleri tesisi gezerek, ata bindi ve gösterleri izledi.
At eğiticileri ile birlikte tesiste tur atan protokol üyeleri, At üstünde açılışa katılan davetlileri selamladılar. Davetlilerle birlikte daha sonra atlı cirit, atlı okçuluk ve at yarışlarını izlediler.
Kaynak : www.hitittv.net