Çorum'un Gururu Kent Parka Bakış Açısı

ÇORUM 8 Haziran 2019 09:46
Videoyu Aç Çorum'un Gururu Kent Parka Bakış Açısı
A
a

Ahmet Özhan Sucu'nun klavyesinden "MİLLET BAHÇESİ"Burası Avrupa'da bir park desem kimse doğruluğunu sorgulamaz inanır; ama burası Çorum'un Kentpark'ı. Türkiye'de birçok yer gezdim yapılan işlere baktım diyebilirim ama ilk defa yapılmış bir yerden bu kadar gurur duydum.


HARİKA BİR KENT PARK ANLATIMI

Ahmet Özhan Sucu'nun klavyesinden "MİLLET BAHÇESİ"
***********************************************************************
ÇORUM'UN GURURU VE ÇORUM'UN MARKASI 
Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Park’ın adı “Millet Bahçesi” olacak.Çorum’un prestij projelerinden olan Kentpark, Çorum’un çehresini değiştiren bir park. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çorum ziyaretinde her şehre yapılmasını istediği Millet Bahçesini Çorum yapmış zaten demişti...

Ahmet Özhan Sucu'nun klavyesinden KENT PARK( Millet Bahçesi) Burası Avrupa'da bir park desem kimse doğruluğunu sorgulamaz inanır; ama burası Çorum'un Kentpark'ı. Türkiye'de birçok yer gezdim yapılan işlere baktım diyebilirim ama ilk defa yapılmış bir yerden bu kadar gurur duydum.

Evet burası Çorumlunun... geniş bir arazi üzerine kurulmuş ve yapımında en ince ayrıntısına kadar her şey tek tek düşünülmüş; küçüklerle birlikte büyüklerin de doyasıya eğlenebileceği tek kelimeyle sanat eseri çalışması olmuş. Mesele aslında sadece bu, insanlığa gerçekten hizmet etmek istiyorsan insanlığın doğasını bozmayacaksın, doğayı koruyacaksın ve doğal olanı kullanacaksın.

Çorum Kent Park işte tamda bu noktada modernite ile gelenekselliğin iz düşümü arasında, şehrin dokusunu sonraki kuşaklara aktarabilecek bir yerde. Parkta gezerken daha yeni dikilmiş ağaçların arasında düşünmeden edemedim: bir 50 yıl sonra bu ağaçlar orman olur etraf tamamlanır, burası da bir Central park ya da Hyd'e park gibi olmaz mı? Neden olmasın!

Burayı düşünen beyinde eğer bu ideal olmasaydı böylesine güzel bir eser ortaya çıkarmıydı? Ne diyor şair: kuş ölür sen uçuşu hatırla! Hepimiz bir gün o ya da bu sebeple çekiliriz köşemize ya da ecel gelir durdurur zamanı üzerimizde; ama az sayıda şanslı insanlar eserleriyle kalır geride.

Bundan yüzyıl sonra bu satırların yazarı ve okuyanların dan çoğu kimse kalmayacak fakat bu eseri ve bunun gibi bir çoğunu Çorumlu'ya kazandıranlar hala anılacak. Toplum olarak kendimizi bağlarımızdan kurtarıp iyiye iyi kötüye de kötü demeliyiz kanımca. Ve neyi yapıyorsak aşk ile yapmalıyız ben bugün burada aşkı gördüm, bir insanın memleketine olan aşkını... Ben bilirim ki aşkın tanımı da tarifi de zordur ve çoğu zaman bedel ödetir! Aşk yürekle yaşanır ve yüreklilerin işidir bir sevdaya sahip olmak.

Ne demişti şair: kuş ölür sen uçuşu hatırla...
Nasıl ki kötü giden her şeyi -yakın çevrem bilir- hunharca sözel olarak eleştiriyorum, güzel olan şeyleri de ilan etmeyi kendimde bir borç olarak gördüğüm doğrudur. Bu parkı bu şekliyle Çorum'a kazandıran Muzaffer Külcü beyefendiye teşekkür ediyorum... vesselam.


Not: yazdıklarım siyasi değildir, kimsenin siyaseti ile ilgilenmiyorum.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam