Çorum'un Hızlı Tren Projesi şekilleniyor!

ÇORUM 11 Ekim 2018 10:17
Videoyu Aç Çorum'un Hızlı Tren Projesi şekilleniyor!
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından geçen Orta Vadeli Mali Plan (2019-2021), Resmi Gazete’de yayımlandı."Proje bazında ödenek teklif ve tahsislerinde devam eden öncelikli projelerden en kısa sürede tamamlanabilecek olanlara öncelik verilecektir. Bu kapsamda Samsun-Çorum-Ankara Hızlı Tren Projesi şekilleniyor!


"ZORUNLU HALLER DIŞINDA YATIRIM PROGRAMINA YENİ PROJE ALINMAYACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 Yılı Yatırım Programı hazırlıklarında, 2019-2021 dönemi Orta Vadeli Program ve Mali Plan'da yer alan amaç ve politikalar ile öncelikler ve mali çerçevenin esas alınacağını aktardı. Budurumda  2021 yılına kadar Çorum'un ve Çorumlunun hayali olan
Havalanı meselesi bu tarihe kadar konuşamayacağız.Çünkü Başkan Erdoğan,"Proje bazında ödenek teklif ve tahsislerinde devam eden öncelikli projelerden en kısa sürede tamamlanabilecek olanlara öncelik verilecektir. Tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında 2019 Yılı Yatırım Programı'na yeni proje alınmayacaktır dedi.

Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Samsun – Çorum – Ankara Hızlı Tren Projesi şekilleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara-Çorum-Samsun’da verdiği hızlı tren müjdesi hayata geçtiğinde uzaklar yakın oluyor.

Samsun – Çorum – Ankara Hızlı Tren Projesi detayları hakkında istişarelerde bulunmak için Samsun’a gelen Devlet Demiryolları Genel Müdürü İsa Apaydın “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği yüksek hızlı tren projesine kavuşmamıza çok az kaldı ifadelerini kullanmıştı.

Çorum ve Samsun’a kazandırılacak olan hızlı tren Ankara ile bağlarımızı güçlendirecek. Otobüs ile 4 saat civarı bir zamanda ulaşılan Ankara’ya hızlı tren ile artık 1 saat 15 dakikada gidilebilecek. Proje sadece ulaşım anlamında değil, kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda da iki şehir arasındaki ilişkileri arttıracak.

Ankara- Çorum- Samsun'un ulaşım ağını daha da güçlendirecek olan bu yatırım da büyük aşamalar kaydedildi. Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Çorum’a kazandırılacak olmasında emeği geçen ve geçecek herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam