
Çorum Haber Gazetesi bir süreden beri, Volkswagen firmasının Türkiye’ye kurmayı planladığı fabrikanın Çorum’a kazandırılması için Çorum kamuoyunu harekete geçirmeye çalışıyor. “Çorum’u sevenlerin gazetesi” sloganıyla yayın yapan Çorum Haber’in bu kampanyasına kurumların ve halkın desteği giderek büyüyor. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Haber’in bu konudaki yayınlarını ilgiyle izlediğini ve otomotiv sanayiinin Çorum’un kaderini değiştireceği görüşüne bütünüyle katıldığını belirterek, kamunun, siyaset kurumunun ve sivil toplumun gücünü birleştirmek suretiyle Çorum’un bu talebinin Ankara’ya etkili bir biçimde iletilebileceğini söyledi.
ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Vali Mustafa Çiftçi, “Bu büyük yatırımın yerini belirleme konusunda son söz, elbette ki başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ankara’daki devlet büyüklerimizin. Ancak bizler, Çorum adına elimizden geleni sonuna kadar yapmalıyız ve bunu mutlaka yapacağız” dedi.
İLK KEZ AHLATÇI SÖYLEMİŞTİ
Çorum’un başarılı işadamlarından Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, bu konuyu ilk kez geçen yıl Çorum gündemine getirmişti. Ahlatçı, Volkswagen’in şu an Türkiye’de en çok araç satan firma olduğunu ve artık ülkemizde montaj hattını kurması gerektiğini dile getirerek, “Volkswagen şuan Türkiye’de montaj fabrikası kurmak için yer arıyor. Ben Volkswagen’e montaj fabrikasını Çorum’a kuralım dedim. Çorum bunun için en iyi yerdir. Bulunduğumuz ilin kıymetini bilelim. Tren yolu ve havaalanı da yapılacaktır” demişti.
5 BİN KİŞİ ÇALIŞTIRILACAK!
Alman Volkswagen (VW), Türkiye’de yaklaşık 5 bin kişilik istihdam sağlayacak fabrika yatırımı için kolları sıvadı. VW hem Almanya’daki üretim tesislerinde elektrikli modellerine yer açmak hem de Skoda’ya karşı artan talebe cevap verebilmek için söz konusu kararı aldı. Buna göre, VW yeni yatırımını grubun farklı markalarının da üretiminin yapılabileceği bir ‘çok markalı tesis’ şeklinde planlıyor. Bu kapsamda sorumluluk Skoda’ya devredilirken, Skoda CEO’su Bernhard Maier’in çalışmalara başladığı öğrenildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Öğretmenler İçin Yeni Dönem! MEB Ön…
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET