Çorum’un manevi merkezi konumunda olan Hıdırlık Camii restore edilerek çevre düzenlemesi yapılacak.

ÇORUM 27 Şubat 2016 11:16
Videoyu Aç Çorum’un manevi merkezi konumunda olan Hıdırlık Camii restore edilerek çevre düzenlemesi yapılacak.
A
a

Basın İlan Kurumu (BİK)’nun Genel Kurul Toplantısı için İstanbul’da bulunan BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem’le görüştü

Aynı zamanda BİK Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürüten Dr. Adnan Ertem’le bir araya gelen Şevket Erzen, Hıdırlık’taki sahabe kabirlerinden bahsederek tarihi camii ve müştemilatının durumu hakkında bilgi verdi.

‘İNANÇ TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR MERKEZ’

Hıdırlık’ı, Çorum’un Hacı Bayram Velisi ve Eyüp Sultan’ı olarak nitelendiren Erzen, “Büyük depremlerin ardından 1887 yılında yeniden inşaa edilen caminin 1990-91 yıllarında kısmi bir tadilattan geçirildiğini biliyoruz” dedi.

Çorum’un inanç turizmi alanındaki manevi merkezi olan Hıdırlık’ta Çorum Belediyesi’nce de bazı düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Erzen, “Şadırvan ve bahçesi yeniden düzenlenen caminin bir an önce restore edilmesi bekleniyor” diye konuştu.

Erzen-Ertem görüşmesi (2)

ERTEM’DEN RESTORASYON MÜJDESİ

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ise Hıdırlık için hazırlanan restorasyon proje ile ilgili bilgiler vererek çalışmaların yakında başlayacağı müjdesini verdi.

Ertem, konuyla ilgili detaylı bilginin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kamuoyuna duyurulacağını da sözlerine ekledi.

BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erzen ise gösterdiği yakın ilgi nedeniyle Vakıflar Genel Müdürü Dr. Ertem’e teşekkür etti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam