Çorum’un yaklaşık yüz yıllık özlemi demiryolu projesi

ÇORUM 12 Ocak 2016 06:42
Videoyu Aç Çorum’un yaklaşık yüz yıllık özlemi demiryolu projesi
A
a

Çorum’un yaklaşık yüz yıllık özlemi demiryolu projesinin AK Parti iktidarı ile somut hale geldiğini hatırlatan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Biz icraatlarımızla hizmetlerimizle halkımızın karşısında olduk. Verdiğimiz sözleri takibini yaparak adım adım gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 2000’li yıllarda hayal bile edilmeyen projeleri gerçekleştirdik.

MERZİFON-SAMSUN DEMİR YOLU İLK ETAP 5 ŞUBAT 2016
 
Çorum-Merzifon-Samsun demir yolu hattında alt ve üst yapı inşaat ihalesinin 5 Şubat’ta yapılacağı bildirildi. Yaklaşık 19 milyon TL yatırım bedelli mühendislik hizmetleri ve uygulama projesinin 2 yılda tamamlanması planlanıyor…
 
Çorum’un yaklaşık yüz yıllık özlemi demir yolu projesinin AK Parti iktidarı ile somut hale geldiğini hatırlatan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Biz icraatlarımızla hizmetlerimizle halkımızın karşısında olduk. Verdiğimiz sözleri takibini yaparak adım adım gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 2000’li yıllarda hayal bile edilmeyen projeleri gerçekleştirdik. Demir yolu ile ilgili ’2023 de değil 2035 hedeflerinde bile yok’ dedikoduları yükselirken biz emin adımlarla takibimizi sürdürerek; proje ve fizibilite etüdünün tamamladığımız demir yolu projemiz 62. hükümet programına alınması, mühendislik hizmetleri ve uygulama projesinin 2015 yılı yatırım programına alınması ile önemli bir adım atılmıştır. Demir yolu projemiz 64. hükümet programında yer almaktadır.
 
SALİM USLU: MERZİFON-SAMSUN  DEMİR YOLU İLK ETAP 
 
Yaklaşık 19 Milyon TL yatırım bedelli mühendislik hizmetleri ve uygulama projesinin 2 yılda tamamlanmasının öngörülüyor. Süreci hızlı bir şekilde yürütülmesi için Kesin Proje hazırlama ihaleleri Delice-Çorum, Çorum-Merzifon ve Merzifon-Samsun olmak üzere 3 kesim halinde planlanmıştır. Delice-Çorum kesiminin ön yeterlilik ihalesi 9 Haziran 2015 tarihinde yapılmış değerlendirme çalışmalarının Şubat ayında açıklanması bekleniyor. Yaklaşık 96 km’lik ‘Çorum-Merzifon Demir yolu Etüt Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı’ işi (Ön Yeterlilik) 30 Eylül 2015 tarihinde yapılmış değerlendirme çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 95 km’lik ‘Merzifon – Samsun altyapı, üstyapı, elektromekanik) demir yolu etüt, proje, mühendislik ve danışmanlık hizmet’ işi 5 Şubat 2016 tarihinde TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce yapılacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
2,5 MİLYON YOLCU, 3,25 MİLYON TON YÜK
 
Proje ile 289 km uzunluğunda hızlı, çift hatlı elektrikli ve sinyalli bir demiryolu yapılacak. Karadeniz’i İç Anadolu’ya ve Akdeniz Bölgesine bağlayacak ve ülkemizin en önemli kuzey-güney aksı olacak proje ile söz konusu koridor yüksek standartlı hale dönüştürülecek. Demiryolu ile yıllık 2,5 milyon yolcu ve 3,25 milyon ton yük taşınması hedefleniyor.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam