Çorum'un Yeni Stadyum hızla Yükseliyor

ÇORUM 25 Ekim 2016 11:02
Videoyu Aç Çorum'un Yeni Stadyum hızla Yükseliyor
A
a

Ankara yolu üzerinde yeni devlet hastanesi arkasında Çorum’a prestij kazandıracak 15 bin kişilik stadın kaba inşaatı yükselmeye devam ediyor. Çorum'un yeni Stadyumu 72m2 arsa üzerinde bulununan stad 59 milyon tl bedelle yapımı devam ediyor.

Kanal 19 ekibi stad inşaatına giderek, yetkililerden bilgi aldı.

Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan stadyumu İstanbul merkezli Çakır İnşaat şirketi yapımını üstleniyor.

Biadını dolduran mevcut Dr. Turhan Kılıçcıoğlu stadyumundan daha büyük ve teknolojik donanımlara sahip stadda çalışmalar stadda 7/24 esasına dayalı sürdürülüyor.

72m2 arsa üzerinde bulununan stad 59 milyon tl bedelle yapımı devam ediyor.

whatsapp-image-2016-10-24-at-20-44-28
Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadının, 9 bin seyirci kapasiteli ve sadece protokol tribününün kapalı olması ve yıllarının yorgunluğuna karşı ayakta durmaya direniyor.
Konu ile ilgili bilgi veren İnşaat Mühendisi Arif Can Akbal, “15 bin seyirci kapasiteli, tribünlerin de tamamının üstü kapalı olacak şekilde stadımız tasarlandı. Günümüzün ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanan modern stadyumda gece aydınlatması, doğal çim saha, yerden ısıtmalı koltuklar, protokol ve özel localar, canlı yayın odası, basın odası, toplantı odaları, sporcu ve hakem odaları, seyirci lavaboları, sporcu duş kabinleri, idari kısım, restoran gibi bütün sosyal donatılar var. Tam teşekküllü bir spor kompleksi inşa edilecek.

whatsapp-image-2016-10-24-at-20-44-36

Ayrıca stadyum projesinde bölgede otopark sıkıntısının yaşanmaması için özel bir çalışma yaptık. Bölgenin otopark ihtiyacını karşılayacak bin 320 araçlık açık otopark alanı oluşturuldu” dedi. Stadyum inşaatının hızla devam ettiğini belirten Akbal, 850 gün erken teslim etmeyi planlıyoruz. Projenin zamanından önce yetişmesini ümit ediyoruz dedi.”

Stadın yeni hastane ile yakınlığı eleştirilerin hedefi olurken, Çorumlular, Çorum Belediyesporlu olarak statta sevinirken hemen yanımızda üzülen insanların olması bizleri rahatsız edecektir. Bu konuda ses geçirmez panellerle hastaneye sesin gitmemesini istiyorlar.

Yetkililer ses problemi olmadığını, 15 bin kişi kapasiteli stadın, akustik olarak üstünün kapalı olacağını ses desibelinin içeride kalacağını belirttiler.

 

Kaynak : kanal19tv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam