Çorum Valisi Ahmet Kara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

ÇORUM 8 Mart 2016 10:48
Videoyu Aç Çorum Valisi Ahmet Kara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
A
a

Vali Kara, mesajında, aile kurumunun temel taşının, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusunun kadınlar olduğunu belirtti.

Hayatın bütün alanlarında kadınların etkin bir şekilde katılmalarına imkanı sağlanması gerektiğinin altını çizen Kara, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmenin de hem kadın hem de erkeklerin sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Kadınların iş hayatındaki başarıları kadar, yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceğinin şekillenmesine katkıda bulunduklarını aktaran Kara, şunları kaydetti: 

"Hayata geçirilen projelerle kadınlar, anneler, kız çocuklarımızın eğitimine önem verilmiş, kadın hakları, aile ve çocuk eğitimi gibi pek çok konuda, gerek devletimiz gerek sivil toplum kuruluşları ve kadın örgütleri tarafından eğitim çalışmaları yapılmıştır. Geçmişten günümüze baktığımızda kadınlarımız, tarihimizin her evresinde toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, fedakarlıkların en yücesini yapmışlardır. Kurtuluş Savaşında, kanını, canını, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamıştır. Kadınlarımız, özverili ve üretken çalışmaları ile aileyi ve toplumumuzu şekillendiren en önemli varlıktır. Aile kurumunda kadın, sadece çocuklarımızın topluma hazırlanmasında değil, ailede sağlıklı bir iletişim ortamının kurulmasında da etkilidir. Bu nedenledir ki analar, 'Cennet anaların ayağının altındadır' hadisi ile cennetle müjdelenmişlerdir."

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Kara, sevginin, şefkatin, özverinin simgesi olan kadınlara sağlık, mutluluk, başarılar diledi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam