Çorum Valisi Necmeddin Kılıç Havaalanı için en az günde iki Uçak inmesi lazım dedi
ÇORUM 17 Ağustos 2016
12:58
SGK’ya en çok borcu olan 5 belediye
A
a
Yabancı turistlerin turizm için ulaşımda hava yolunu tercih ettiklerini ifade eden Vali Necmeddin Kılıç, şöyle konuştu: Bizim Turist hedefimiz 500 Bin olması lazım.
Biz bunu aşama aşama bir proje dahilinde Turizm sayımızı Üç Milyonlara çekebilirsek havaalanı o zaman bu şehre şart dedi.
Vali Necmeddin KILIÇ,Çorum için daha fazla ne yapılabilir .Çorum özel bir şehir.Turizmi potansiyelini artırarak Havaalanı şansımızı artırmak istiyoruz, bunuda Milletvekillerimizle birlikte araştırıyoruz dedi.Vali Kılıç, yabancı turisti çekmenin yollarından biri havaalanı bağlantısıdır.
Turizm sayımızı Üç Milyonlara çekebilirsek havaalanı o zaman bu şehre şart dedi. Sorun şu çorum'a ne zaman bir havaalanı yapılması istense
acaba çalışır mı ? kaç uçak iner endişesi var. Havaalanı bildiğimiz kadarıyla günde en az iki Uçak inmesi lazım ki ona göre havaalanın çalışma stratejisi var dedi.
Vali Kılıç, Özel sektörün orada çalışabilmesi ve hizmet verebilmesi için asgari yolcu miktarının en az ikiuçağın seferinin olması gerekir. ki yer hizmetleri görevini yapabilsindedi. KILIÇ, en son havaalanı yapılması için Fizibilmı diye sorduklarında yani çalıştırılabilmesi konusunda tıkanıyoruz, cevap verilmesi gereken konu bu ifadelerini kullanan Vali Kılıç, buraya uçak nasıl iner? .Turist sayımızı 500 Bine çıkarırsak,bununda 90 ile 100 bin arası yabancı Turist olursa ozaman Çorum havaalanımız tereyağdan kıl çeker gibi sıfır sorunla yapılır dedi.
Çorum valisi Necmeddin Kılıç iç turizm içinde kendimize hedefler koymamız lazım.turizm hedefleriyle birlikte kazanacağımız çok şeylerimiz var
Bu işin içinde Sanayimizde olmalı- turizmde olamlı -tarımda olmalı diyen Kılıç, bütün bunları yan yana getirerek senkronize ederek, bir eylem planı içinde stratejik planlar yaparak götürürsek, Çorum yakın geleceği çok parlak görünüyor dedi.