Çorum ve Sinop arasındaki ormanlık alanda yangın!

ÇORUM 4 Eylül 2020 14:27
Videoyu Aç Çorum ve Sinop arasındaki ormanlık alanda yangın!
A
a

Sondakika Haber: Çorum ve Sinop arasındaki ormanlık alanda çıkan yangına hava destekli müdahale ediliyor.Çorum’un Kargı ilçesi Sinanözü köyü ile Sinop’un Saraydüzü ilçesi Yalman köyü arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Çorum ve Sinop’taki Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına 3 helikopter ve 1 uçak ile havadan...


Sondakika Açıklaması : Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangına havadan ve karadan müdahalenin sürdüğünü, ekiplerin büyük bir gayret ile çalıştığını söyledi...

Detaylar geliyor... 

VALİLİKTEN YAZILI 
BASIN AÇIKLAMASI

03.09.2020 günü saat 13.50 sularında Çorum/Kargı ilçesi Sinanözü Köyü Karatepe Mevkii ile Sinop/Saraydüzü ilçesi Yalmansaray köyleri arasındaki sınır bölgesinde Ormanlık alanda yangın olduğu ihbarı alınmıştır.

İhbarın alınmasına müteakip Orman İşletme ekiplerince, yaklaşık (25-30) hektar ormanlık alanda başlayan yangına müdahale edilmiş gece saatlerinde de çalışmalara devam edilerek kontrol altına alınmaya çalışılmıştır.

04.09.2020 günü sabah saatlerinden itibaren devam eden yangın rüzgârın da etkisi ile Sinop ili bölgesine doğru büyüyerek devam etmiş ve şuana kadar yaklaşık (80-90) hektarlık ormanlık bölge yanmıştır.
[(20-25) hektarlık bölüm Çorum ili sınırlarında]

Genel olarak Çorum ili sorumluluk sahasında yangının başlaması ile beraber yaklaşık (20-25) hektarlık bir alan yanmış, sorumluluk bölgemizde hali hazırda yanan bir saha bulunmamakta ve soğutma çalışmalarına devam edilmekte olup, yangın Sinop ili sorumluluk bölgesinde devam etmektedir.

Halen bölgede takviye ekiplerle birlikte; (2) yangın söndürme uçağı, (3) Helikopter, (23) Arazöz, (16) İş Makinası/araç ile toplam (82) kişi ile söndürme çalışmalarına devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam