ÇORUM CHP / Alparslan’a cevabı gecikmedi

Politika 29 Nisan 2013 17:28
A
a

Atlas, 23 Nisan Bayramı nedeniyle Anıt'ta düzenlenen törendeki tepkilerinden ötürü gelen eleştirilere cevap verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde görevli öğretmenin saygı duruşu sırasında Atatürk ve şehitleri anmaması nedeniyle tepki gösteren CHP İl Başkanı Cengiz Atlas'ın, bu tepkilerine yönelik açıklamalarda bulunan Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mahmut Alparslan’a cevabı gecikmedi. 

Atlas, yazılı açıklamasında “Atatürk ve şehitlerimize yapılan saygısızlığı dile getirdiğimiz, Türk milletini ve onun şanlı geçmişine sahip çıktığımız için kimse bizden özür beklemesin.” dedi.

“Neyin niyetini okumuşuz, kime mesnetsiz yakıştırmada bulunmuşuz?” diyen Atlas şöyle devam etti:  “Atatürk ve Cumhuriyetin adını ağzına almayan bir öğretmeni alkışlamamızı mı bekliyorsunuz? Yaşananları tamamen aksaklık ve eksiklik olarak nitelendiren Sayın Sendika Başkanı üyeleri olan öğretmenin “Bırakın şu şekilciliği. Bir kere de muhalefet yapmayın” demesini hangi görev kapsamında ve niyette değerlendiriyor bilmek isteriz. Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için canını vermiş binlerce şehidimizin adını ağza almanın neresi şekilcilik onu da söylerse öğrenmiş oluruz. Yoksa Sayın Sendika Başkanı’nın kendisi de Atatürk ve şehitlerimizin törenlerde anılmasını şekilcilik olarak mı görüyor?

Bir yandan Türkiye Cumhuriyeti'nin simgelerine yönelik saldırılar olurken, bir yandan Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğraflarına suçlu muamelesi yapılırken, Sayın Sendika Başkanı hem ülkemizin hem partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve şehitlerimize yapılan bu açık saygısızlığa göz kapamamızı, kulak tıkamamızı, sırtımızı dönmemizi mi istiyor?

Sayın Sendika Başkanı önce bu saygısızlığı yapan üyesini uyarmalı, kasıt olmadığını düşünüyorsa, hatalı olduğunu kabul edip özür dilemesini sağlamalıydı. Atatürk ve şehitlerimize yapılan saygısızlığı dile getirdiğimiz, Türk milletini ve onun şanlı geçmişine sahip çıktığımız için kimse bizden özür beklemesin.

Sayın Sendika Başkanı’nın ispatlanması gerek dediği ancak bizim Atatürk ve şehitlerimize yapılanların saygısızca olduğuna yönelik iddialarımızı ise bizzat kendilerinin Türk Bayrağı ve şehitlerimiz üzerine geçmişte dile getirdikleri ve bizim de alkışladığımız, desteklediğimiz söylemlerinde bulabilirler.”
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam