ÇORUM CHP'DE YAŞ GÜNÜ KUTLAMASI

Politika 9 Eylül 2013 22:05
A
a

9 Eylül 1923’te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş yıl dönümü ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da kutlandı

Dün gerçekleşen törende Çorum CHP İl Teşkilatı Anıta bulunan Atatürk heykeline çelenk sundu. Tören Atatürk ve silah arkadaşları için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ardından CHP İl Başkanı Cengiz Atlas günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Atlas ’90. yıl dönümümüze girmenin coşkusunu ve gurunu yaşıyoruz bizden sonra daha nice 90 senelere olsun diyoruz’ şeklinde ifade ederken konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde aktardı:’Ulu çınar gibi bu ülkeye her zaman hizmet eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin dünyada bir eşi benzeri daha bulunmamaktadır. Hiç bir ülkenin savaştan çıkıp da ülkeye demokrasi insan hakları ekonomi getirmemiştir. CHP’ye sadece üye olmak yetmiyor. CHP’yi anlamak lazım kabul etmek lazım içimize sindirmek lazım.

CHP demek özgürlük demektir çağdaşlaşmak demektir barış demektir CHP çok partili hayata geçmek demektir emperyalizme boyun eğmemek haksızlığa diz çökmemek demektir’ şeklinde konuşan Atlas CHP din ve ibadet özgürlüğünü de hoşgörüyle yaklaştığının altını çizerken 10 yıldır iktidar olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Atlas konuşmasını şu şekilde tamamladı:’Bugün başbakan çıkıp diyor ki ‘CHP bu ülkeye bir tane çivi çakmış mıdır ‘ diyor. Yahu 1923-1957 yıllarında Osmanlının borcunu ödedi fabrikalar tren yolları kuruldu daha sayamayacağım pek çok şey oldu.

Ben Başbakanı nefretle şiddetle kınıyorum.Derdin nedir de 19 Mayısı 23 Ekimi 10 Kasımı bu ülkenin bağımsızlık simgeleriyle oynuyorsun.Bizler her şeye rağmen var oldukça bu ülkede demokrasiyi ilelebet yaşatacağız namus ve şeref sözü veriyoruz
 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam