ÇORUM'DA SİYASET AKADEMİSİNE DEVAM

Politika 24 Mart 2013 09:14
A
a

Keçiören Belediye Başkanı Ak'tan Siyaset Dersine devam AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nin konuğu Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak oldu.akademi kursiyerleri katıldı.

Turgut Özal İş Merkezi'nde düzenlenen eğitim programına AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile 

akademi kursiyerleri katıldı. 

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, siyasetin hizmet sevdasının, yerel yönetimlerin ise hizmet etmenin bir aracı olduğunu söyledi. 

Ak, "Siyaset insanların belli bir amacını yerine getirmek için kullandıkları bir araçtır. Siyaset hiçbir zaman bir amaç olamaz, olmamalıdır da. Siyaset bir kurum olarak insanların hizmet sevdasını veya bir şeyler vermenin bir aracıdır. Siyaset kurumunda, hedef asla siyasetin kendisi olmamalı. Hizmet olmalı, vatandaşa hizmet götürmek olmalı. Yerel yönetimlerde bu siyaset çerçevesinin içerisinde halka hizmet etmenin bir aracıdır" dedi. 

Yerel yönetimlerin belli bir coğrafi alan içerisinde yaşayanlar için ekonomik, sosyal, kültürel zenginliğe ve refaha ilişkin yerel hizmetleri genel yetkiyle kendi sorumluluğu doğrultusunda yerine getirdiğini ve kamu tüzel kişiliğine sahip demokratik kuruluşlar olarak tanımlayan Ak, yerel yönetimlerin özelliklerini ise şeffaflık, katılımcılık ve demokrasi ilkelerine bağlılık olduğunu kaydetti. Ak, bazı korkuların aşılarak yerel yönetimlerin yapısının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. 

Ak, konuşmasını "deneyim ve vizyon paylaşımı" konulu sunumunun ardından bitirdi. 

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, siyaset akademisi programına Çorum'da yoğun bir katılımın olduğunu belirterek, bunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Ceylan, siyasetin yerelden başladığını belirterek, yerel siyaseti önemsediklerini kaydetti. 

2014 yılında yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinin startını verdiklerini hatırlatan Ceylan, bu seçimden de zaferle çıkacaklarını dile getirdi. AK Parti'nin olarak insan odaklı bir siyaset ve hizmet anlayışını benimsediklerini vurgulayan Ceylan, hiç kimseyi ötekileştirmediklerini ifade etti. 

Programın sonunda AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür plaketi verirken, Ak'da Ceylan tel ve çivi işlemesinden yapılan Türk bayrağı tablosu hediye etti.
Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam