Çorum'lu Genel müdür'ün çalışmaları göz dolduruyor

Güncel 16 Şubat 2013 13:26
A
a

Halkbank 2013’te en az 40 yeni şube açarak 750 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor

Halkbank 2013’te en az 40 yeni şube açarak 750 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor.

 

Halkbankası’nın yeni yıl hedeflerini Genel Müdür hemşehrimiz Süleyman Aslan yaygın basına açıkladı. Geçen yıl şubeleşme ve istihdam oluşturmada hızlı bir atılım gerçekleştirdiklerini belirten Aslan, 2013’te şube ve istihdam sayısını artıracaklarını söyledi.


Halkbank, 2012'de net kârını yüzde 26,9 artırarak 2,6 milyar liraya çıkardı. Bankanın Genel Müdürü Süleyman Aslan, geçen yıl şubeleşme ve istihdam oluşturmada hızlı bir atılım gerçekleştirdiklerini sösyledi. Banka, 2013'te de en az 40 yeni şube açarak 750 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.

Halkbank, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 47,3 artışla 742,2 milyon lira ile beklentilerin üzerinde net kâr etti. Bankanın 2012 yılında net kârı ise yüzde 26,9 artışla 2,6 milyar lira oldu. 2012 sonu itibarıyla kredilerini 85,6 milyar liraya çıkaran bankanın nakdi kredileri 65,9 milyar lira büyüklüğe ulaştı.

Finansal sonuçları değerlendiren Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, ülke ekonomisine her düzeyde katma değer sağladıkları bir yıl geçirdiklerini söyledi. Yıl sonundaki ikincil halka arzları ile İMKB tarihinin en büyük, Avrupa'nın ise en büyük üçüncü halka arzını gerçekleştirdiklerini belirten Aslan, "Üstelik halka arzı, bugüne kadarki en düşük iskonto oranıyla tamamlayarak bizi özel kılan bir başarıya daha imza attık." dedi. Türkiye'ye yurtdışından önemli bir kaynak girişi sağlamış olmanın gururunu taşıdıklarını dile getiren Aslan, "Son 10 yılda hisse satışı, kâr payı ve Kurumlar Vergisi yoluyla devlet bütçesine 15 milyar lira katkı sağlamış olmaktan mutluluk duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

2012 yılında rakamsal verilerin yanı sıra operasyonel verimliliği artırma, şubeleşme ve istihdam oluşturma konularında da hızlı bir atılım gerçekleştirerek yenilikçi uygulamalara imza attıklarını ifade eden Aslan, yıl boyunca 50 yeni şube açarak toplam şube sayısını 816'ya ve çalışan sayısını 14 bin 971'e çıkardıklarını belirtti. Aslan, 2013 yılında en az 40 yeni şube açacaklarını ve 750 yeni çalışana istihdam sağlayacaklarını açıkladı.

Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre, bankanın 2011 sonunda 91,1 milyar lira olan toplam aktifleri 2012 sonunda 108,3 milyar liraya yükseldi. Halkbank, bu performansıyla 2012 yılını 2 milyar 595 milyon lira net kâr ile kapattı. Özkaynaklarını yüzde 42,6 oranında artırarak 12,3 milyar liraya yükseltirken, özkaynak kârlılığı yüzde 24,8 düzeyinde gerçekleşti.

Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam