ÇORUM TSO Fuar ve Sergi Kompleksi'nde açıldı

Kültür Sanat 26 Haziran 2013 14:20
A
a

33. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali kapsamında düzenlenen Sanayi Ticaret ve İstihdam Fuarı başladı

Açılışta sahne alan Endonezya ve Kırgızistan halk oyunları ekipleri fuara renk katarken, davetliler yabancı ekiplerin gösterilerini ilgiyle izledi. Bu yıl fuarda ilk kez leblebi yarışmasının yapılmaması dikkat çekti.TSO Fuar Kompleksi’ndeki fuar açılışına Vali Sabri Başköy,Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Koordinatörü Zafer Arslan, bu yıl 10.'su düzenlenen Sanayi Ticaret ve İstihdam Fuarı'na Türkiye genelinden toplam 96 firmanın katıldığını söyledi.

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ise, bir ürünü üretmenin emek vermenin dışında tanıtmanın da çok önemli olduğunu belirterek, “Bu nedenle fuarları önemsiyoruz. Fuarlar sadece ürünlerin tanıtımı için değil illerin tanıtımı noktasında da çok önemli. Şuda bir gerçek ki fuar merkezleri belli illere toplanıyor. Özellikle yurt dışındaki ziyaretçilerinrahat ulaştığı illerde yapılıyor. Bu anadolu’da fuar yapılmaz değil, ancak çok sayıda fuar yapmak mümkün değil. Yılda 3-4 fuar organizasyonu yapabilirsiniz. Bunları yaptığınızda da dolu dolu yapmak bizler için çok önemli. Bu dönemde 96 firmanın yer alması sevindirici. Bu yıl fuarımıza 80 bin ziyaretçi bekliyoruz” diye konuştu.

Vali Sabri Başköy ise, fuar kapsamında yapılan her etkinliğin Çorum ve Çorum halkı için olduğunu belirterek, “Bu etkinliklere katılarak dünya değerlerini Çorum’da bir kez daha görelim” dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışına geçildi. Sanayi Ticaret ve İstihdam Fuarı’nın açılış kurdelisin protokol üyeleri birlikte kesti. Açılışın ardından davetliler fuarda yer alan stantları gezdi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam