ÇORUM'UN GURURU AHLATCI KUYUMCULUK

Ekonomi 25 Mart 2013 22:38
A
a

Ahlatcı Kuyumculuk Dünya Devleriyle Yarışıyor. Mücevher sektörünün en büyük fuarı olan İstanbul Jewelry Show'a katılan Ahlatcı Kuyumculuk, yepyeni koleksiyonları ile büyük ilgi gördü.

Kendi tasarımı bilezik ve alyanslarla fuardaki yerini alan Ahlatcı Kuyumculuk, bilezik ve alyans üretimi yaparak Anadolu'dan fuara katılan tek firma özelliğini taşıyor. Jewelry Show'da bin 86 farklı model bilezik ve 2 bin 224 farklı model alyansla katılan Ahlatcı Kuyumculuk, mücevherat sektöründe dünya devleriyle yarışıyor. Jewelry Show'a bu yıl 10. kez katılan Ahlatcı Kuyumculuk standında Atasay'ın sahibi ünlü işadamı Cihan Kamer dahil pek çok altın sektörünün devinin temsilcilerini ağırladı.. Geçmişte sarı ve beyaz altın olarak sadece iki renkle yetinilen alyans ve bileziğe renk katan Ahlatcı, bu yıl kabartma döküm tekniği ve üzeri taş işlemeli bileziklerle bir kez daha farkını ortaya koydu. Kiremit rengi, mavi, kırmızı, yeşil gibi ana renkleri başta olmak üzere pek çok rengin işlendiği alyans ve bileziklere şimdi de değerli taşlar ekleyen Ahlatcı, yeni modeller başta kuyumcular olmak üzere yurtdışına bilezik ve alyans tedarik eden firma sahipleri tarafından büyük ilgi gördü. 

Ahlatcı Kuyumculuk toptan satış sorumlusu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Ahlatcı, 10. kez katıldıkları fuarda büyük deneyim kazandıklarını, yurtdışı ve içi bağlantılarıyla iş hacmini geliştirdiklerini söyledi.

Ahlatcı, "1086 farklı model bilezik ve 2224 farklı model alyansla İstanbul'a geldik. Tümü farklı modellerde ve renkte olan ürünlerimize ilgi çok yüksek. Ancak asıl farklılığı bilezikteki kabartma ve taş işlemeciliği ile yarattık. Son yıllarda bilezikte ve alyansta Ahlatcı olarak modayı önemli ölçüde etkiliyorduk ama bu yıl kesinlikle sürükleyeni biz olduk" dedi. 

Fuarda rakiplerine kabartma ve taş işlemeli bileziklerle fark attıklarını kaydeden Ahlatcı, "Üç ay önce ürettiğimiz bileziklerimizi fuara sakladık. Büyük gizlilik içerisinde getirdik ve vitrinlerimizi süsledik. Türkiye içinden ve dışından konunun uzmanları koleksiyonumuzu çok beğendiler. Siparişler ardı ardına geldi" diye konuştu. 

Batı ülkelerinin alyansa ilgi gösterdiklerini, Ortadoğu ve Arap ülkelerinin ise bilezikleri beğendiklerini kaydeden Ahlatcı, İngiltere, ABD, Dubai, Arap ülkelerinin büyük bölümü, Portekiz, Kanada, İspanya'ya alyans ve bilezik gönderdiklerini ifade etti. 

Renklendirmeyle birlikte ilginin yükseldiğini, alyansta batıda büyük bir pazar oluşturduklarını, kabartma tekniği ile de özellikle doğu ülkelerinde çok büyük ilgi gördüklerini anlatan Ahlatcı, "Batıda insanlar sıklıkla alyanslarını değiştiriyorlar. Biz de ise alyansı bir bağlılık gibi görüyorlar. Biz bu alışkanlığı kırmak için masrafsız alyans değiştirme günleri bile düzenledik. Türkiye'de 2 binin üzerinde kuyumcu alyans alanında bizimle çalışıyor. Biz yurtdışına satışlarımızla da öne çıkıyoruz. Türkiye'de kesinlikle ilk on içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim" dedi. 

36. İstanbul Jewelry Show'da bilezik üretimi yapıp stant açan üç firmadan birisi olduklarını açıklayan Ahlatcı, 11 ekiple Türkiye'nin her iline alyans ve bilezik pazarladıklarını, hem kalitesi hem tasarımları hem de güvenilirliliği ile Ahlatcı adının Türkiye'de marka haline geldiğini sözlerine ekledi.
Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam