Çorum’un Oğuzlar Beldesi’nde nefesleri kesen festival

Yaşam 29 Eylül 2013 19:39
A
a

Oğuzlar Belediyesi 14. Altınkoz Festivali kapsamında 3. Gün etkinliklerinde obruk barajı üzerinde gerçekleştirilen su sporları gösterileri nefesleri kesti.

Bugün saat 11,00 sıralarında Çorum’un Oğuzlar İlçesi’nde bulunan Obruk Barajı’nda düzenlenen, 14. Oğuzlar 14. Altınkoz Festivali kapmasında su sporları gösterileri düzenlendi.

Oğuzlar Beldesine 3 km uzaklıkta olan Altınkoz Restoran’ın bulunduğu alanda gerçekleştirilen su sporları gösterilerine, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Oğuzlar Kaymakamı Hakan Engin, Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, Daire Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıltı. Parasailing gösterisi ile başlayan gösterilerde küçük bir aksilik yaşandı.

Parasiling ile başlayan gösterilerde aşırı rüzgâr nedeniyle paraşütle uçan gösterici dağa zorunlu iniş yaptı. Parasailing gösterisi ile başlayan Festivalin 3. Gün programı kapsamında düzenlenen gösterilerin açılış konuşmasını Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık yaptı.

Uyanık, “Pek kıymetli misafirlerimiz bizleri yalnız bırakmayıp buralara geldiğiniz için teşekkürlerimi arz ediyorum.

Sporcularımız doyumsuz bir gösteri sunacak. Yapılacak gösteriler Çorum’umuza Oğuzlar ilçemize hayırlara vesile olsun. Kazasız belasız yarışlar ile tüm sporcu arkadaşlara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Uyanık’ın ardından konuşma yapan Oğuzlar İlçesi Kaymakamı Hakan Engin ise, “Sayın Başkanım değerli Oğuzlarlılar, bugün burada sizlerle olmaktan mutluluk dilerim. Bir şehri şehir yapan acıyı tatlıyı bir arada yaşamaktır. Bugün burada bir güzelliği birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

Uyanık, “Oğuzlar neden bir Alaçatı olmasın”

Çorum’un Oğuzlar Belediyesi 14. Altınkoz ceviz ve su sporları festivalinin 3. Günü gerçekleştirilen müsabakalar öncesi açıklamalarda bulunan Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık Oğuzlar neden bir Alaçatı olmasın diyerek festivalin giderek geliştirileceğini dile getirdi.

Festivalin 3. Günü düzenlenen su sporları yarışları öncesi kürsüden açıklamalarda bulunan Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, “Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün burada 14. Düzenlemekte olduğumuz geleneksel altınkoz kültür ve sanat etkinliklerinin su sporları ayağını icra etmek üzere buradayız. Sizlerle burası çok güzel bir manzara arz ediyoruz. 13. Festivalimizde şöyle demişti. Burada 2. Bir alaçatının temelini atıyoruz demiştik. Buradaki izleyici profiline baktığımızda ne alaçatıda ne de uluslar arası bir etkinlikte bu atmosferi yakalamak mümkün değil.

Bizim bu festivallerimizi sağlayan yüce rabbimizin bizlere verdiği güzellikler ile oğuzlar 77 cevizini anmamak olmaz. Oğuzlar 77 cevizi marka olma yolunda önemli yol kat etti. Bundan sonraki altınkoz doğa festivalinde buluşmak üzere hepinize saygılarımı sunuyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
Bağcı, “Festival su sporları etkinlikleri bölge ekonomisine katkı sağlayacaktır”
Çorum’un Oğuzlar Belediyesi 14. Altınkoz ceviz ve su sporları festivalinin 3. Günü gerçekleştirilen su sporları müsabakaları öncesi açıklamalarda bulunan Ak Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı Oğuzlarda ki doğal güzellikler bölgenin ekonomisine katkı sağladığını dile getirdi.

Festivalin 3. günü düzenlenen su sporları müsabakaları öncesi açılış konuşması yapan Ak Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, “Değerli hemşerilerim, değerli sporseverler hepinizi selamlıyorum. Belediye başkanımızı kutluyorum. İlçemize bölgemize ve Çorum’umuza 2. Sini gerçekleştirilen su sporlarını kazandırmıştır. Büyük katkısının olduğuna inanıyorum. 14 yıl önce ceviz festivali olarak başlayan etkinlikler bu yıl gelişerek güzelleşerek bu günlere gelmiştir.

İlçemizin ekonomisine katkı sağlayan herkese olduğu gibi Ali Uyanık başkanımız oğuzlara damgasını vurduğu gibi, çoruma da vurdu. Bu yarışmaları izlemek hepimize keyif verdi. Yarışmalara katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum. Başkanımız Çorum’un ve bölgenin en güzel mesire yerlerinden birisini yapmıştır. Burada bir konaklama tesisi yapmayı planlıyoruz. Ünv. Su araştırma merkezini yakından buraya kuracaktır. Suyun hayat kaynağı olduğu gibi tüm nimetlerinden oğuzlar ve bölge faydalanacaktır. Bu bizim 7. Yılımız. Birlikte işler yapmak biz siyasiler için mutluluk vericidir. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
Topoğlu, “Oğuzlar gibi bir ilçe Türkiye’de nadir bulunur”

Çorum’un Oğuzlar Belediyesi 14. Altınkoz ceviz ve su sporları festivalinin 3. Günü gerçekleştirilen su sporları müsabakaları öncesi açıklamalarda bulunan Çorum Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Oğuzların hem ceviz üretimi hem de doğal güzellikleriyle Türkiye’de nadir bulunan bir ilçe olduğunu ifade etti.

Festivalin 3. Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen su sporları yarışları müsabakaları öncesi açılış konuşması yapan Çorum Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, “hepinizi saygıyla selamlıyorum. 14. Kültür festivali nedeniyle heyecan duymaktayım. Biz burayı ceviz markası olarak biliyoruz. Gerçekten de Türkiye’nin ve ilimizin önde ceviz üretim merkezi haline gelmiştir. Böyle bir ilçe ülkemizde nadirdir gerçekten. Sayın başkanımızın da çalışmalarıyla burada su sporları gösterilerinin de yapılacağını gördük. Burada yapılan başarıdır. Buraya tesisler yapıldığında burası Alaçatı’yı niye geçmesin başkanımı bu nedenle tekrar kutluyorum. Doğa sporlarını burada büyük beğeni ile ilk kez gördüğümüz sporları izledik. Burası cevizden başka doğa ve su sporlarında hedeflerini büyüteceğinden biz inanıyor ve bekliyoruz.  Bu festivalin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam