Çorumlu kadınların hizmetindeyiz

Kültür Sanat 14 Mart 2013 20:40
A
a

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü H. Nuran Hakyemez ve Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer, Umut Radyo’da Meltem Çınar’ın konuğu oldu.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nin iki yıldan beri kadınlara yönelik kurslar düzenlediğini ve sosyal etkinlikler gerçekleştirdiğini belirten H. Nuran Hakyemez, pek çok alanda Çorumlu bayanlara hizmet ettiklerini belirtti. Kadınların gelişmesi ve sosyal hayatta daha aktif bireyler olmaları için çeşitli projeler uyguladıklarının altını çizen Hakyemez, “Sinema ve tiyatro günleri ve gezi programlarımız halen devam ediyor. Sinema ve tiyatro günlerinde merkezimize kayıt yaptıran bayanlar vizyonda olan filmleri izleme imkânı buluyor. Devlet Tiyatro Salonu’nda şehrimize gelen tiyatro oyunlarını seyredebiliyor. Bu projeyle bayanlara sinema ve tiyatro kültürünü kazandırmayı amaçlıyoruz.” dedi.
Geçtiğimiz yıl Çorumlu bayanların illerini tanımaları amacıyla Çorum ili ve ilçelerine gezi düzenlediklerini, bu yılda Amasya, Çanakkale, Konya, Samsun gibi şehirlere geziler düzenleyeceklerinin altını çizen Nuran Hakyemez, “Projelerimizin yanı sıra özel gün programları düzenliyoruz. Anneler günü, öğretmenler günü, yaşlılar haftası dünya kadınlar günü vs. programlarımızda kermeslerimiz oluyor burda bayanların yaptıkları ürünleri yiyecekleri satma fırsatı veriyoruz. Onlara bizim de bir katkımız olsun istiyoruz” dedi.
 
Sadece bayanlar değil, eşleri de programlarımıza katılsın
Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer de Çorumlu bayanların yanı sıra hukuk, beslenme, psikolojik ve evlilik danışmanlığı, danışmanlık hizmetleri verdiklerini, her Çarşamba günü de güncel konular, eğitim öğretim, evlilik, kişisel gelişim konularında seminerler düzenlediklerini belirtti.
Çeşitli kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak projeler ürettiklerinin altını çizen Özseçer, “Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber engellilikle alakalı olarak “Bilinçli anne, Sağlıklı çocuk” adında proje yürütmekteyiz. Çorum, engellilik oranı bakımından Türkiye’de 2. sırada ver almaktadır. Projenin amacı bu oranın düşürülmesi, engelli doğumlarının azalmasıdır. Engelliliğin daha fazla görüldüğü mahallelerde projeyi yürütmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Toplumun ideal bir profile ulaşabilmesi için ellerin taşın altına konulması gerektiğini dile getiren Zehra Betül Özseçer, “Bunun için tek taraflı bir çaba olsun istemiyoruz. Sadece bayanlara iş düşmesin, eşleri de bizim programlarımıza katılsın ve toplumun sorunlarını hep beraber çözelim” dedi.

Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam