Cumhurbaşkanı Erdoğan: Selahattin Demirtaş bir teröristtir

Dünya 8 Temmuz 2017 22:33
Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan: Selahattin Demirtaş bir teröristtir
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesinde gazetecilerin sorularını cevapladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamburg Messe Konferans Merkezi'nde düzenlenen "G20 Liderler Zirvesi"nin kapanış oturumu öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

G20 zirvelerinin 12'ncisinin bu yıl Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan, G20 ülkeleri olarak kapsamlı bir gündemle çalışmalara bu zirvede de devam edildiğini ifade etti.

Erdoğan, küresel ekonomik koordinasyonun sağlanması için geniş istişarelerde bulunduklarını aktarırken, karşı karşıya bulunulan riskleri bertaraf etmek ve ekonomilerin dayanıklılıklarını artırmak için politika tekliflerinin masaya yatırıldığını bildirdi.

Küresel ekonominin gelecekte güçlü, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı olabilmesi için para ve maliye politikalarında gereken adımların atılması noktasında mutabık kalındığını bildiren Erdoğan, ayrıca yapısal reformların uygulama iradesini devam ettireceklerini vurguladıklarını belirtti. 

''SORDUĞUNUZ KİŞİ TERÖRİSTTİR''

Erdoğan, basın açıklaması sonrası bir gazetecinin, ''Selahattin Demirtaş'ı ne zaman bırakacaksınız?'' sorusuna, ''Sorduğunuz kişi bir teröristtir ve bizde teröristleri bırakma yetkisi yoktur'' şeklinde cevap verdi.

Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi:

Teröristleri cezaevlerinden bırakma yetkisi bizim değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Söylediğiniz kişi bir teröristtir. Öyle bir terörist ki bütün benim Kürt kardeşlerimi sokağa döküp ondan sonra 53 Kürt kardeşimi yine Kürtlere öldürten bir teröristtir. Bu sadece suçlarından bir tanesidir. Buna benzer daha nice suçları vardır.

 'Bizim arkamızda PKK var, PYD var, YPG var' gibi meydan okuyan bir kişidir. Şu anda zaten yargıdadır. Yargı onlarla ilgili ne karar verirse o karar bizim başımız gözümüz üstündedir.

Bugün Türkiye'nin DEAŞ'ından PKK'sına, FETÖ'sünden PYD'sine, DHKP-C'sine kadar dünyanın en canlı terör örgütleriyle yoğun bir mücadele yürüttüğünü anlatan Erdoğan, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

PKK TERÖR ÖRGÜTÜ AVRUPA ÜLKESİNDE HARAÇ TOPLAYABİLİYOR

Çoğu zaman ülkemiz kendi vatandaşları yanında tüm dünyanın huzur ve güvenliği için yürüttüğü bu mücadeleyi tek başına sürdürmek zorunda kalıyor. PKK terör örgütü ve uzantıları, birçok Avrupa ülkesinde her yıl on milyonlarca avro haraç toplayabiliyor.

Daha da vahimi ülkemizde cinayet işlemiş, terör eyleminde bulunmuş, masum insanların kanını dökmüş şahısların himaye edildiğini, korunup kollandığını ne yazık ki görüyoruz. Bunun en somut, en acı örneğini maalesef ülkemizden kaçan FETÖ'cü teröristler konusunda yaşıyoruz. 

BATI ÜLKELERİNİ GÜVENLİ LİMAN OLARAK GÖRÜYORLAR

Geçen yıl 15 Temmuz gecesi ülkemizde kanlı bir darbe teşebbüsünde bulunan ve 250 vatandaşımızı hunharca şehit eden, 2 bin 193 vatandaşımızı da yaralayan terör örgütünün militanları, Batı ülkelerini kendilerine güvenli liman olarak görüyorlar.

Bu tablonun, özellikle 15 Temmuz gecesi demokrasiye canı pahasına sahip çıkan milletimizi rahatsız ettiğini, daha da ötesi rencide ettiğini özellikle belirtmek isterim. Buradaki toplantı ve görüşmelerimizde teröristlere cesaret veren bu tavrın yanlışlığına bir kez daha dikkat çektik.

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam