Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘Parti Eğitmenlerine Uyum Eğitimi’ konulu toplantı dün Çorum’da gerçekleşti.

ÇORUM 4 Mayıs 2016 23:39
Videoyu Aç Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘Parti Eğitmenlerine Uyum Eğitimi’ konulu toplantı dün Çorum’da gerçekleşti.
A
a

CHP Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı’nın da katıldığı toplantıda CHP Çorum İl Başkan Vekili Yüksel Aydemir, Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, Tokat İl Başkanı Feramuz Şahin, Çorum Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve bazı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

CHP Çorum İl Teşkilatı’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya Amasya ve Tokat illeri ve ilçelerinden teşkilat yöneticileri ile Parti Eğitim Sekreterleri katıldı.CHP Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı’nın da katıldığı toplantıda CHP Çorum İl Başkan Vekili Yüksel Aydemir, Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, Tokat İl Başkanı Feramuz Şahin, Çorum Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve bazı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

CHP ‘HER SEÇİME HAZIRIZ’

CHP İl Başkanı Hasan Suvacı’nın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı toplantının açış konuşmasını İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydemir yaptı. Toplantıda sırasıyla söz alan CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, Tokat İl Başkanı Feramuz Şahin de birer selamlama konuşması yaptılar.

Sandık örgütlenmesinin ele alındığı toplantıda konuşan CHP’li İl Başkanları, Hasan Suvacı’ya ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileterek ön seçim ve olağan seçimlere hazır olduklarını vurguladılar.

CHP’yi iktidara taşıma konusunda kararlı olduklarının altını çizen Teşkilat Başkanları, bu doğrultuda gerçekleştirilen eğitim çalışmalarını önemsediklerini ve desteklediklerini ifade ettiler.

‘KORKMAYIN, CHP VAR’

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı, Türkiye’deki 200 bin sandık için örgütlenme çalışması başlattıklarını söyledi.

Bu doğrultuda yurt çapında eğitim çalışmalarını hızlandırdıklarını vurgulayan Aytuğ Atıcı, Türkiye’yi 37 eğitim bölgesine ayırdıklarını, Amasya ve Tokat da dahil üç il için Çorum’da toplantı düzenlediklerini kaydetti.

“Gerçekleştireceğimiz çalışma ile sadece kendi oylarımıza değil Meclis’e giremeyen partilerin oylarına da sahip çıkmayı şeref borcu olarak görüyoruz” diyen Atıcı, 1 Kasım genel seçiminde oyların sandığa gitmeden çalındığını öne sürdü.

İktidar partisinin iş ve dini duygular üzerinden siyaset yaparak seçmene şantaj uyguladığını savunan Atıcı, “Oy almak için yapılan siyaseti meşru karşılıyoruz ancak devlet imkanlarını kullanıp bazı duyguların sömürülmesine dayalı siyaseti meşru görmüyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında iktidarı eleştirerek CHP’nin hedeflerini ortaya koyan Atıcı, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Haksızlıklara karşı dimdik duran CHP, seçmenin özgürce oy kullanması için hazırladığı projeyi hayata geçiriyor. Türkiye’de her an seçim ya da referandum olabilir. Baskıyla iktidara oy vermek zorunda kalanlara seslenecek ve ‘korkmayın CHP var’ diyeceğiz.

‘SEÇİM ÇALIŞMASI DEĞİL, VATAN BORCU’

Seçmen tüm yaşananlara karşın AKP’nin politikalarını takdir edip oy veriyorsa başımızın üstünde yeri var. MHP, HDP ve diğer partilere oy verenler için de aynı şey geçerli. İktidarın ülkemizi getirdiği nokta ortada. Dış politikadan eğitime, tarımdan ekonomiye kadar her alanda sıkıntılar var. Çare, ‘hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır’ sözü doğrultusunda çalışmaktan geçiyor. Seçimlerde kullanılan tüm yöntemleri biliyoruz ama asla seçmenlerin duygularını istismar etmeyeceğiz. And olsun bunu yapmayacağız. Alın terimizle çalışmaya devam edeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarda halkla nasıl etkili ve sürekli iletişim sağlayacağımızı belirleyeceğiz. Bunun için CHP’yi halka daha iyi anlatmamız lazım. En düst düzeyde siyaset yaparken laiklik refleksimizi göstermeye de devam edeceğiz. Bütün sandıkları tek tek örgütleyeceğiz. Önümüzde 3 yıl var. Ev çalışmalarını da başlatacağız ve kadınlara da ulaşacağız. Gerçekleştireceğimiz bu çalışma seçim için değil, vatan borcu. Gezi’de, Ankara Tren Garı’nda ve Suruç’ta mücadele için yaşamını yitirenlere olan borcumuzu ödemek, onların hayallerini gerçekleştirmek için daha fazla çalışmalıyız.

Aklını çok iyi kullanan bir partiyiz. Hem geçmişimizden hem de mevcut siyasetten ders alıp yolumuza öyle bakmalıyız. Bu yolda yorulmak yok. El ele çalışacak ve CHP’yi yeniden iktidara taşıyacağız. Cumhuriyet, bizim varlık sebebimiz. Cumhuriyet değerlerini koruma uğruna tüm neferlerimizi kaybetmeyi göze alarak çıktığımız bu yolda Anayasa’dan laikliği çıkarmaya kimsenin gücü yetmez.

‘AKP’Yİ DE AYNI AKİBET BEKLİYOR’

Geçmişte liderleri yok olunca kaybolan partileri unutmadık. AKP’yi de aynı akibet bekliyor. Ancak CHP, o partilerden biri değil ve dimdik ayakta. Çünkü partimiz gücünü liderden değil halktan alıyor. Türkiye’yi bu kara günlerden kurtaracak tek parti CHP. Ülkemizde iz bırakacak yeni çalışmalar için kolları sıvadık. Sadece bu sandık örgütlenmesi projemizle 2 milyon yeni oy almayı hedefliyoruz.”

Toplantı, yapılan açıklamaların ardından basına kapalı olarak devam etti.


Çorum Hakimiyet Gazetesi


 
Kaynak : Çorum Hakikmiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam