Cumhuriyet tarihinde Çorum’un en büyük yatırımı

Sağlık 7 Ağustos 2013 09:24
A
a

Sağlık Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Agah Kafkas, 600 yataklı hastane inşaatı için çok önemli olan bir konunun dün itibariyle halledildiğini, ihaleye katılacak firmaların ön yeterlilik kabülünün gerçekleştiğini müjdeledi. 17 günlük itiraz süresine bayram tatilini katarak zamandan kazanmak için çaba harcadıklarını söyleyen Kafkas, “600 yataklı hastanemizin Çorum’an bir an evvel k

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Musa Zorlu, Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Taner Sarak ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Kafkas burada yaptığı açıklamada, Çorum’a yapılacak olan yeni hastanenin, Cumhuriyet tarihinde Çorum’a tek kalemde yapılmış en büyük yatırım olacağını, yatırımın bir an önce hayata geçmesi için çaba sarfettiklerini dile getirdi.

 

Hastane ihalesinin sıradan bina ihaleleri gibi olmadığını, çok özellikli ve önemli inşaat kalitesi içerdiğini bahseden Kafkas, ziyaret süresince telefonla talimat verip bilgi aldığı ihale ön yeterlilik kabulu işlemlerinin sonucunu, mesai saati sonuna doğru basın mensuplarıyla paylaştı. Yer altına dikilecek kazıkların toplam miktarının 7 bin 500 metre olacağını söyleyen Kafkas, depreme dayanıklılık konusunda, en büyük depremlerde bile ameliyathanelerde ameliyatların devam edebileceğini vurguladı.

 

Hastane ihale sürecinin önemli bir bölümünün gerçekleştirildiğini, ikinci aşamada ön yeterlilik alan firmalara davette bulunularak, teklif alınacağını bildirdi.

 

Kafkas, açıklamalarının ardından hastane yöneticileri ile birlikte hastanede yapılan yeni çalışma ve gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Kaynak : www.hakimiyet.net
1000
icon
Ahmet Öz 7 Ağustos 2013 11:24

Uyanık bazı kimseler telefon jetonuna iplik bağlar,istediği kadar uzun konuşur,bir jetonla belki de 10 jetonluk konuşurmuş.Maket Akıllı Hastanemiz hakkında Cumhuriyet tarihinde Çorum'un en büyük yatırımı denilerek tek jetonla çok uzun süre konuşan adamın yaptığı gibi tek yatırım maketiyle seçimlere kadar bu söyleme devam edecekler.Ellerinde Çorum Havaalanı ve Hızlı Tren seçeneği olmuş olsaydı buna gerek kalmayacaktı.Isıtıp ısıtıp aynı söyleme devam.Başka malzemeleri yok.Ama halk işin farkında.

0 0 Cevap Yaz
sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam