D.Bahçeli: Kılıçdaroğlu boş konuşuyor

Politika 17 Haziran 2015 04:47
Videoyu Aç D.Bahçeli: Kılıçdaroğlu boş konuşuyor
A
a

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı yüzde 60'lık blok koalisyon düşüncesini 'boş laf' olarak nitelendirdi.MHP'ye yakınlığıyla bilinen Etik Haber'e konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel seçim sonuçlarını değerlendirdi."Terör örgütünün siyasi kuryesiyle aynı blokta nasıl bulunuruz?"

Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu 'Seçim sonrasında yüzde 40'lık ve 60'lık denge oluştu. Toplumun ortaya koyduğu bir denge. Bütün partilerin bu dengeyi göz ardı etmemesi gerekiyor. Hükümet kurma görevi yüzde 60'lık bloka düşüyor' sözlerini eleştiren Bahçeli, "bu bize göre boş laftır" dedi.

"Terör örgütünün siyasi kuryesiyle aynı blokta nasıl bulunuruz?"

Azınlık hükümeti formülünün sonuçsuz olduğuna işaret eden Genel Başkan, "Bu bize göre doğru değildir.Bizim kategorik itirazlarımız yok, sadece ilkelerimiz var.Koalisyona gireriz değil, sadece konuşmaya başlarız" ifadelerini kullandı.

Oranların toplamıyla hükümet kurulacaksa, ne ilkeye, ne ahlaka, ne de haysiyete ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Kundaktaki bebekleri kurşunlayan, Mehmetçikleri, polisleri ve masum binlerce vatandaşımızı acımasızca katleden bir terör örgütünün siyasi kuryesiyle aynı blokta nasıl bulunuruz? Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kast eden mihraklarla işimiz ve münasebetimiz katiyen olmaz. CHP Genel Başkanı hadiseye çok yanlış taraftan bakmaktadır. CHP sözcüleri ezbere konuşmakta ve havanda su dövmektedir. CHP bu çerçevede fazlaca emek sarf etmesin. Böylesi bir teşebbüse heves edenler sadece zamanlarını israf etmekle kalmazlar, Türkiye'ye de haksızlık ederler."

HDP'li formüllere ret

HDP'nin içinde yer alacağı veya destek vereceği tüm formülleri reddettiğini belirten Bahçeli, HDP konusunda ikna olmayacaklarını açıkladı.

Bahçeli ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi'nin kan dökenlerin, bundan pişmanlık duymayanların, küresel plan ve projelere tetikçilik yapan kiralık katillerin hiçbir şart altında meşruiyet kazanmalarına hizmet etmeyeceğinin de altını çizdi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam