
4 adet çamaşır makinesi ile 2 adet kurutma ve ütünün bulunduğu Çamaşır Evi’nde ücretsiz olarak yıkanacak olan çamaşırlar kurutulduktan sonra ütüsü yapılıp vakıf görevlileri tarafından tekrar ailelere teslim edilecek. İlki Gülabibey mahallesinde kurulan ve 17 bin 500 liraya mal olan proje talep geldiği taktir de diğer mahallelerde de çamaşır evleri kurulacak.
Proje hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Coşkun Doğan, Çorum Valiliği olarak yaptıkları projelerle insanların hayatını kolaylaştırmaya devam ettiklerini söyledi.
Çorum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak vatandaşlara yardımı sadece nakdi yardım olarak görmediklerini belirten Vali Yardımcısı Doğan, “Çorum Valiliği olarak günde bin 100 kişiye sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. 2 bin 700 ekmeği ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. 180 engelli ve yaşlımızın evlerini 15 günde bir temizliyoruz” dedi.
Çamaşır Evi projesiyle Çorum’da bir ilke imza attıklarını dile getiren Vali Yardımcısı Doğan, “Bu hafta hizmete giren Çamaşır Evi’mizde 4 adet çamaşır makinesi, 2 adet kurutma makinesi ve bir adet ütü bulunuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ekipleri çamaşırını yıkamayacak derecede yaşlı, engelli ve evinde çamaşır makinesi bulunmayan dar gelirli ailelerin evlerine giderek onların yıkanmasını istedikleri çamaşırları alıyor ve buraya getiriyor. Evimiz de Toplum Yararına Çalışma Projesi projesi kapsamında istihdam edilen iki bayan ekiplerin getirdikleri çamaşırları önce yıkıyor, sonra kurutuyor ardından ütüsü yapılan çamaşırları ekibimize veriyor. Ekipler hazır olan çamaşırları aldıktan sonra vatandaşlarımızın evine teslim ediyor” dedi.
Projenin 17 bin 500 liraya mal olduğunu açıklayan Vali Yardımcısı Doğan, talep geldiğinde diğer mahallelere de Çamaşır Evi açacaklarını belirterek, projenin hayırlı olması için temenni de bulundu.
Önümüzdeki hafta Kurban Bayramı’nın idrak edileceğini hatırlatan Doğan, “Çorumlu vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Eğer ki kurban paylarını dağıtacak kişi bulamıyorlarsa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na paylarını teslim edebilirler. Biz onlar adına ihtiyaç sahiplerine teslim edebiliriz. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık göstermelerini bekliyorum” ifadelerini kullandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Yeşilay Çorum’da 23 Nisan’da Makam …
Çorum’da 23 Nisan Coşkusu Yaşandı!
TBMM’de Kabul Edildi"15 Yaş Altına …
Çorum'da Bugün Hava Durumu!
Çorum Belediyesi'nin 23 Nisan Kutl…
23 NİSAN’A ÖZEL SİNEMA KAMPANYASI
Merkez Bankası Faizi %37’de Sabit T…
Yeşilay Uyardı "Çocuklarda Dijital …
Mustafa Alagöz’den 23 Nisan Mesajı …
Çorum - Boğazkale’de Geleneksel “Çi…
Vali Ali Çalgan “Bu kadim şehrin il…
Çorum FK - Sakarya Spor Deplasmanı…
Çorum İl Sağlık Müdürü Olarak 3 Yıl…
Çorum’da Okullarda Güvenlik Önlemle…
Bir Nesil Neden Kopuyor? Aile Değer…
Çorum’da Velilerden Anlamlı Dayanış…
Çorum 102. Yaşında!
1. Lig’de Küme Düşen 4 Takım Netleş…
SAĞLIK-SEN Çorum’da Güven Tazeledi
Çorum FK – Sivasspor maçı
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET