Davutoğlu'ndan Yarbay Alkan açıklaması

Politika 25 Ağustos 2015 16:29
Videoyu Aç Davutoğlu'ndan Yarbay Alkan açıklaması
A
a

PKK'nın şehit ettiği Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, çözüm sürecini eleştirmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugünkü toplantısında basın mensupları, Yarbay Alkan'ın o sözlerini sordu.Türkiye 78 milyonluk büyük bir ülke. Felaketlerde nasıl kenetlendiğimizi görüyoruz. Bu acıları yaşadığımızda yüreğimizi yakıyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ailenin acısını biliyoruz. Hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz.

Aile içinde acı doğaldır. Şehit anne ve babasını aradığımda hepsi tepkisiz sitemkarsız bir ifadeyle vatan sağolsun dedi. GATA'da gazilerimizi ziyaret ettim. Bana buradan çıkayım hemen bölüğüme gideceğim sayın başbakanım dedi. Bugünler birlik beraberlik günleri. Bizim askerimizin bilinci bu. Şunda büyük bir kahramanlıkla bu yarbayımızın silah arkadaşları al bayrak için çarpışıyor.

TSK MENSUPLARI VAKAR İÇİNDE OLMALI

Bu sözlerin kardeş acısı ile sarfedildiğini düşünüyorum. TSK mensupları en büyük acılara karşı vakar içinde olmalı. Yüksek Askeri Şuraya katıldım oradaki duruşları gördüm. Dimdik durabilecek yetiştirildiği yönündeki düşüncemi de belirtmek istiyorum.

NE OLMUŞTU?

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde geçen cuma gecesi Ayvalık Jandarma Karakolu’na roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK’lı teröristler Yüzbaşı Ali Alkan'ı şehit etmişti. Memleketi Osmaniye’de 15 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlanan Ali Alkan'ın cenazesine üniformasıyla katılan şehidin ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, "Düne kadar 'çözüm' diyenler ne oldu da 'sonuna kadar savaş' diyor." demişti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam