Delice – Çorum Demiryolu Projesi Etüt, proje ve danışmanlık ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandı

ÇORUM 19 Nisan 2016 16:11
Videoyu Aç Delice – Çorum Demiryolu Projesi Etüt, proje ve danışmanlık ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandı
A
a

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün 2015/55309 KİK numaralı ve yaklaşık maliyeti 5.883.348 TL olan Delice – Çorum Demiryolu Etüt, Proje ve Danışmanlık Hizmeti” ihalesini verdiği 4.015.540 TL teklifle kazanan Domaniç firması ile sözleşme imzalandı.

Delice – Çorum Demiryolu Projesi Etüt, proje ve danışmanlık ihalesi sonuçlandı

Proje Müdürü Serçin Ulukan,  Delice - Çorum Demiryolu Etüt, Proje ve Danışmanlık Hizmeti İhalesini firma olarak kazandıklarını ve sözleşmeyi imzaladıklarını dile getirerek noter onayını beklediklerini ifade etti.

İhale ile ilgili resmi prosedür tamamlanıp işe başlama ve bitirme yazısını alınca iş programını yapacaklarını belirten Serçin Ulukan,  Delice - Çorum Demiryolu Etüt, Proje ve Danışmanlık Hizmeti kapsamında 95 km'lik kesin projenin hazırlanacağını söyledi. Ulukan ihalenin süresinin ise 540 gün olduğunu söyledi.

-------------------------------------------------------------

2014  HABERİ www.hitittv.com

ÇORUM İÇİN HAYALDİ GERÇEK OLDU

2 Eylül 2014 08:26
        
ÇORUM İÇİN HAYALDİ GERÇEK OLDU
A
a

Başbakan Davutoğlu'dan Samsun ve Çorum'a hızlı tren müjdesi. "Demiryollarında önceki hükümet dönemlerimizde gerçekleştirdiğimiz büyük atılımın sonucunda bu sahada gerçek an¬lamda bir devrim yaptık


Başbakan Davutoğlu'nun hümüket programında Samsun'a yapılması planlana hızlı trenle ilgili şu ifadelere yer verildi,

Gar inşası yapım çalışmalarına devam ediyoruz. YID modeliyle gerçekleştirmekte olduğumuz yeni garları YHT hattı yaptığımız diğer illerimizde de yapacağız.Eskişehir-Antalya, Yerköy-Kayseri-Ulukışla, Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale, Erzincan-Erzurum-Kars hızlı demiryolu hatlarının yapım çalışmalarına başlayacağız dedi.

Davutoğlu, 62. Hükümet Programı’nı açıkladığı konuşmasında, hızlı demiryolu hatları ve bunlara yönelik gar inşası yapım çalışmalarına devam ettiklerini belirtti ve ‘Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı demiryolu hatlarının yapım çalışmalarına başlayacaklarını’ söyledi.
 
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu ve Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ortak bir açıklama yaparak, TR83 Bölgesi’nin kalkınmasına ve gelişmesine hayli katkı sağlayacak olan demiryolu yatırımının 62. Hükümet Programı’na alınmasından dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ettiler.
 
Murzioğlu ve Başaranhıncal yaptıkları yazılı açıklamada, 
 
“Bölgemizin kalkınması açısından önemsediğimiz demiryolu yatırımının gerçekleşeceğine dair bugüne yapılmış en net açıklama, Sayın Başbakan tarafından bugün yapılmıştır. Samsun-Amas¬ya-Çorum-Kırıkkale-Ankara demiryolu hattımızın yapılacağını açıklamasından dolayı Sayın Başbakanımıza teşekkür ederken, gelişmelerin bundan sonra da tarafımızca takip edileceğinin bilinmesini isteriz. Konu ile ilgili daha önce hazırlayarak kamuoyunun bilgisine sunduğumuz görüşlerimiz ve raporlarda da beyan ettiğimiz üzere bölgemize inşa edilecek demiryolu hattı, kısa süre içerisinde kendisini amorti edecek ve bölgemizin gelişmişlik düzeyini daha yukarı noktalara çekecektir” dediler.

 

.

 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam