DEMİRTAŞ ŞAŞIRDI NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR

Politika 9 Mayıs 2015 11:47
Videoyu Aç DEMİRTAŞ  ŞAŞIRDI NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR
A
a

1992 yılında Türkiye'de Kürtçe dahi konuşmanın yasak olduğu bir dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kürtçe Kuran meal basmamasını yuhalatan Demirtaş'ın bu davranışı tepki çekti.

Demirtaş mitingde Diyanet'i yuhalattı
Saçmalaya başladı Ak Partinin Hükümette olmadığı tarihlerden bahsetti


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kaldırmayı vaat ettiği Diyanet'i Elazığ'da yuhalattı. Demirtaş'ın seçim sürecinde adeta savaş açtığı Diyanet'i, Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali bastırması üzerinden yuhalatıp, devletin 1992'deki tutumu ile eleştirmesi ise şaşkınlıkla karşılandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Güneydoğu Anadolu ziyaretlerinde kürsüde Kürtçe Kuran-ı Kerim göstermesiyle ilgili önce Diyanet'in tek nüsha bastığını iddia eden Demirtaş şimdide 1992 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sunulan Kürtçe Kuran mealini yayımlamadığı için yuhalattı.

KALABALIK YUHALAYINCA GÜLEREK KARŞILIK VERDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, Kürtçe Kuran-ı Kerim mealinin tek nüsha basıldığı ve mealin bir yayınevine ait olduğu yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını, Kürtçe mealin ücretsiz dağıtılmak üzere nisanda 10 bin adet basıldığını, 3 bin baskının Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeriyle büyükşehirlere gönderildiğini bildirmişti. Elazığ mitinginde hakaretlerini sürdüren Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı yuhalattı. Mele Abdullah Varlı'nın 1992 yılında Diyanet'e yayımlanması için Kürtçe Kuran meali sunduğunu hatırlattı. Demirtaş bunun Diyanet tarafından geri çevrildiğini söyledi. Miting alanındaki kalabalığın yuhalamasına ise gülerek karşılık verdi.

1992 yılında Türkiye'de Kürtçe dahi konuşmanın yasak olduğu bir dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kürtçe Kuran meal basmamasını yuhalatan Demirtaş'ın bu davranışı tepki çekti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam