Devlet Bahçeli: Oyuna gelinmeyecektir!

Politika 24 Şubat 2015 11:52
Videoyu Aç Devlet Bahçeli: Oyuna gelinmeyecektir!
A
a

MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında , İzmir'de Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili olarak, "Oyuna gelinmeyecektir. Evladımıza ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Siyasi sınırlar soydaşlarımızla kurduğumuz kardeşlik bağlarını zayıflatmamış ve zayıflatamayacaktır." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, İzmir'de Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili olarak, "PKK’lı katiller Ege Üniversitesi’ne yuvalanmıştır. Fakülte koridorları Kandil’deki mağaralar gibidir. Fırat evladımızı şehit eden katil bu hunhar eylemi herkesin gözü önünde yapmış, yaklaşık 45 dakika ambulans gelmemiştir" dedi.

Süleyman Şah türbesinin yerinin değiştirilmesini sert sözlerle eleştiren Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e seslenerek, "Özel paşa, senin için vatan nedir? Harbiye’de vatan konusu işlenirken dersi mi kırdın, okuldan mı kaçtın?" diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

- Erdoğan Ermenistan devlet başkanını ülkemize 24 Nisan'da davet etmesine rağmen reddilmiş bu da geçiştirilmiştir. Erdoğan Türk tarihine kör Ermenilerin toprak talepleri belliyken amacı nedir. Hedefi punduna getirip toprak talebini kabul etmekse 57. Alayın maneviyatını taşıyan MHP buna izin vermez. Hocali'da ve Ermeni katliamlarında ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz.

Ülküdaşımız saldırıya uğradı

- Geçtiğimiz hafta cumartesi gübü Ege Üniversitesinden gelen haberle üzüldük evladımız ülküdaşımız saldırıya uğradı kaybettiğimiz gencecik bir çocuğumuzdur. 46 yıldır tabutlar omuzlardan inmiyor. Bunu aşacağız biz şehitler ölmez vatan bölünmez demeye devam edeceğiz. İzmir Türkiye'nin üçüncü büyük şehridir. PKK üniversiteye yerleşmiştir. Üniversite yönetimi güvenliği sağlayamamıştır. Milliyetçi gençlik sürekli tehdit edilmiştir. Bu hunhar eylem herkesin gözü önünde yapılmış yaklaşık 45 dakika ambülans gelmemiştir müdahale edilmemiştir. Üniversite rektörü ne iş yapmaktadır o koltuğa oturmayı onursuzca hala sürdürecek mi? Ege Üniversitesi Senatosu açıklama yapmış ve ahlaksızca bir tavır sergilenmiştir. Ege üniversitesinde bir anlaşmazlık değil bölücü militanların bir saldırısı olmuştur. Medyada karşıt görüşlü öğrencilerin saldırısı demektir. Üniversitelerde karşıt görüşlü öğrencilerin değil PKK'lıların saldırısı vardır ve bunun sorumlusu aciz hükümet ve sünepe başbakandır.

- Mısırlı Esra için aylarca sızlanan ve gözyaşı döken Erdoğan ve Davutoğlu Fırat sizin için ne ifade etmektedir Fıratı bir nehir olarak görüyorsanız etrafındaki bütün koyunları çaldınız.

- Oyuna gelinmeyecektir. Evladımıza ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

- Türk milleti nice acılara katlanmıştır bizi bir millet yapan harç ise tasa ve kıvançta bir arada olmaktır. Siyasi sınırlar soydaşlarımızla kurduğumuz kardeşlik bağlarını zayıflatmamış ve zayıflatamayacaktır.

- Hafızamızada taşıdığımız her toprak parçası bizim için vatandır. Bizi diğer siyasi yapılardan ayıran vatan parçasına yüklediğimiz anlamla ilişkilidir. Engller ve tuzaklara rağmen Bilge Kağan'ın sancağı inmeyecektir.

Şah Fırat Operasyonu

- Malesefki Türkiye ilk kez geri çekilmiş ve vatan bildiği toprakları geride bırakmıştır. AKP hükümeti Süleyman Şah Türbesi'ni arkasında bakmadan terk etmiştir. Biz bu hançeri mutlaka çıkaracağız. Ankara anlaşmasına göre vatan toprağı olarak kabul edilen toprak parçası yok sayılmış ve kaçılmıştır. Sizin filminiz buysa biz reklam izlemeye razıyız.

- Süleyman Şah Türbesi vatan toprağıdır ve Ankara'da bir farkı yoktur. Kaldıkı Erdoğan bu yönde açıklamalarda bulunmuştur. Erdoğan türbeye tehditle ilişkin soruya gereken yapılacak ve saldırı Türkiye'ye yapılmış sayılacak şeklinde konuşmuştur bu sözlerin yılı dolmadan aksi yönde bir hareket tam Erdoğan tavrıdır.

- Irak ve Suriye tezkereleri görüşülürken Milli Savunma Bakanı aynen şöyle konuşmuştur Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu korumak Türkiye'nin asli görevidir Türkiye bu sorumluluğu yerine getirmede tereddüt göstermeyecektir. Ey Erdoğan, Davutoğlu ve Özel Paşa kime sorarak vatandan vazgeçtiniz bunu millete va tarihe nasıl izah edeceksiniz.

- Genel Kurmay Başkanı Suriye'deki durumu bahane göstererek kaçma olayını gerçekleştirmiştir Suriye'deki olaylar yeni değildir bu zaruret nedir açıklanmalıdır nerede kaldı kararlılık mesajları. Özel Paşa ve Davutoğlu karargahta geri çekilmeyi izlerken en ufak bir utanç göstermemiştir.

İç Güvenlik Paketi

- İç güvenlik paketi görüşülmeye devam edilmektedir şiddet sahneleri TBMM'de sıradanlaşmış demokratik adap ve seviye dip yapmıştır.

- Biz AKP'nin uslubunu tasvip etmiyoruz İç Güvenlik Paketi'nde evet dediğimiz yanları vardır demir bilye, sapan gibi unsurların yer aldığı 7 ve 8,9'uncu maddeler ve 10'uncu maddelere olumlu oy kullandık fakat valiye verilen yetki ve keyfi dinlemeler ve savcı kararı olmadan gözaltı yetkisi tehlikelidir. Biz molotof ve bonzainin cezai sorumluğunun artırılmasını destekliyoruz. HDP'nin kuyruğuna kimin takıldığını millet görmektedir. İç Güvenlik Paketi çıkmayacak çıksada inandırıcı olmayacaktır.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam