Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, canlı yayında gündemi değerlendirdi

Dünya 10 Ağustos 2016 11:28
Videoyu Aç Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, canlı yayında gündemi değerlendirdi
A
a

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı ve TSK'dan yetkililerin Rusya'ya giderek Suriye meselesini görüşeceklerini söyledi

"Rusya ile olan ilişkilerimizin geleceğini (Batı) onlar belirlemez" diyen Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye ile Rusya Soğuk Savaş'ta bile ilişkilerini belli bir seviyede tuttu. Ticaretin önündeki engelleri kaldırıyoruz. İş adamlarımıza yönelik kısıtlamalar kaldırılıyor. En kısa sürede Türk Akımı çalışmalarına başlayacağız"dedi.

RUSYA'DA KRİTİK SURİYE GÖRÜŞMESİ

"Suriye konusunda daha önce aramızda değişik mekanizmalar vardı. Askerler arasında dışişleri bakanlıkları arasında ve istihbaratta. Ve şimdi üçlü bir mekanizma kuruyoruz" diyen Çavuşoğlu, "Bu akşam St. Petersburg'a gidiyorlar. MİT Müsteşarımızla beraber bizim bakanlıktan ve Silahlı Kuvvetlerden bir askerimiz gidecek. Daha sonra bunu daha üst düzey, dışişleri bakanlarının da katıldığı düzeyde gerçekleştireceğiz. Suriye konusunda ateşkes, insani yardım ve siyasi çözüm konusunda (Rusya ile) aynı düşünüyoruz" dedi.

 

Öte yandan Çavuşoğlu, "Ateşkesin nasıl sağlanacağı konusunda farklı düşünceler olabilir. Biz özellikle sivillerin zarar gördüğü saldırıları istemiyoruz. Ve terör örgütlerinin dışındaki ılımlı muhalefete de saldırı yapılmasını uygun görmüyoruz. Halep’in kuşatılmasını da uygun görmüyoruz" dedi.

FETÖ'nün sadece Rusya ile değil tüm ülkelerle ilişkimizi bozmak için çaba sarfettiğini söyleyen Çavuşoğlu, "NATO bölgesi dışından savunma sanayiyle ilgili füze dahil işbirliği yapan ülkeler var. Dolayısıyla Türkiye bugüne kadar NATO üyesi ülkelerle bu konuda işbirliği yapmak istedi. Ama elde ettiği sonuçlar bizi tatmin etmedi. O nedenle bizim başka arayışlar içine girmemiz son derece normaldir. Ama bunu NATO'ya karşı bir adım olarak görmüyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam