Diyanet Sen'de Tek Yıldız

ÇORUM 4 Kasım 2018 11:07
Videoyu Aç Diyanet Sen'de Tek Yıldız
A
a

Diyanet Sen Çorum Şubesi 5.Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü gerçekleştirildi. Tek liste halinde yapılan genel kurulda Ali Yıldız güven tazeleyerek yeniden Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı seçildi.


Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Ahmet Yabacıoğlu, Memur Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, İDP Sözcüsü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, bazı sendika başkanları ile Diyanet Sen üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulun Divan Başkanlığı’nı Osman Yüztgenç yaparken, divan üyeliklerine Mustafa Bayrak, Burhan Şahin yaptı. Genel kurulda bir konuşma yapan Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, Diyanet Sen ve Memur Sen’in erdemliler hareketi olduğunu belirterek; “Diyanet-Sen ve Memur-Sen Hılfulfüdul cemiyetidir. Erdemliler hareketidir. Kuruş değil, duruş sendikacılığı yapıyoruz.” dedi ‘


DÖRT YIL ÖNCEKİ SORUNLARIMIZI AŞTIK
Dört yıl önce din görevlilerinin rotasyon, bayram izinleri, Cuma izinleri, dini nikah kıyma gibi sorunları olduğunu aktaran Yıldız, bugün bu sorunların hepsini aştıklarını belirterek; “Bundan dört yıl evvel yine aynı sebeple bir araya gelmiştik.  O gün din görevlisi kimliğimizin yanında, kardeşliğimizi, muhabbetimizi inşa etmek adına önümüze gelen dört yıllık bir yol haritası koymuş, çilelerle, sıkıntılarla karşılaşa bilmeyi göze almış ve sizlerden el istemiştik.  O günlerde konuşulan sorunlarımızı bugün ne mutlu ki konuşmuyoruz.

Hatırlayın dört yıl önce başımızda bir rotasyon sıkıntısı vardı, mücadelesini yaptığımız, çözüm yollarını aradığımız sınavsız geçişimiz, yani ilitamımız vardı, kuran kursları için eğitim öğretim yardımı alabilme çabamız vardı, bayram izinleri ile ilgili sorunlarımız, Cuma izinleri ile ilgili engellerimiz vardı, Dini nikah talebimiz, 4B lilerin izin haklarında düzenleme, bütün bayramlarda mesai ücreti gibi dile getirmekten çekinmediğimiz sorunlarımız vardı. Dört yıl sonra yine bir aradayız. Biraz daha mutlu, biraz daha onurlu, biraz daha yüklenilmiş, görevi yerine getirebilme öz güvenine sahip. Biraz daha sizden aldığımız gücü kazanıma dönüştürme haklılığı.  Bunun adına sendikalı olmanın, örgütlü bir güçle yol almanın, bir değil binlerin gücünü arkamıza almak diyoruz. Bunun adına sen yoksan biz bir eksiğiz diyoruz.” şeklinde konuştu


 
Kaynak : Çorum Hakikmiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam