DİYANET İŞLERİ BAŞKANINI CAMİDE CANLI İZLEDİLER

Yaşam 28 Mart 2013 12:26
A
a

ÇORUM'DA CAMİLERDE'DE CANLI OLARAK CEMAAT BU HEYACANI CANLI YAŞADI. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan kur’a çekimleri, özel bir frekansla canlı yayından verildi. 2014'te hac kurası yokDiyanet İşleri Başkanı: 2014'te hac için kura çekimi olmayacak.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 2007’den bu yana hacca gidemeyenlerin gelecek yıl kura çekimi yapılmaksızın gönderileceğini söyledi.

2014'te hac için yeni bir kura çekimi yapılmayacak, 2007 yılından beri başvuran yaklaşık 90 bin kişi kurasız hacca gönderilecek.

Eğer rakam Türkiye'ye ayrılan kontenjanın üzerinde çıkarsa kalanlar bir sonraki yıl hacca gönderilecek.
Hakimiyet /Erol Taşkan'ın haberinde...


Hacı adaylarına dağıtılan frekansların yanısıra, Azapahmet Camii’nde de canlı yayın izlendi. Evinden canlı yayını izleyemeyen hacı adayları için kurulan televizyondan kur’a çekimini izleyen hacı adayları, kendilerinin çıkması için heyecanla dua ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın toplantı salonunda yapılan kur’a çekimlerini izledi.

 

Çorum’dan 2 bin 200’ü yeni kayıt, 10 bin 800’ü önceki yıllar kaydı olmak üzere toplam 13 bin hacı adayı, sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Ek kontenjanlarla birlikte yaklaşık 600 ile 1000 kişi arasında Çorum’dan gidecek hacı adayları, kur’a sonuçlarını akşam saat 20,00’den sonra hac.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecek.  

Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam