Dolar Bu gün 3 liranın altında

Ekonomi 8 Ağustos 2016 13:06
Videoyu Aç Dolar Bu gün  3 liranın altında
A
a

Yenikapı'da gerçekleştirilen ve 5 milyon vatandaşla birlikte verilen beraberlik mesajının etkisiyle dolar yeni haftaya 3 liranın altında başladı.

Cuma günü piyasa kapanış saatlerinde 3.02 lira dolayında işlem gören dolar, yeni haftaya 2.98 liradan başladı. Aynı dönemde euro da 3.14 lira düzeyinden 3.11 liraya çekildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katıldığı Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nin, doların düşmesinde etkisi olduğu tahmin ediliyor.

Birlik beraberlik mesajlarının verildiği mitinge, 5 milyon vatandaş katılmıştı.

Öte yandan Moody's de Cuma gecesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başladığı kredi notu gözden geçirmesinin sona ermediğini ve mevcut notun devam ettiğini açıkladı. Şirketin Türkiye'ye ilişkin kredi notu, "negatif" görünüm ve "yatırım yapılabilir"in en alt sınırı olan "Baa3" düzeyinde bulunuyor.

Moody's açıklamasında, gözden geçirmenin 18 Temmuz'dan itibaren 90 gün içinde tamamlanacağı belirtilerek, "Türkiye'deki darbe girişiminin başarısız olmasına rağmen, politik kuruluşlar, iş ortamı, dış şoklara karşı var olan mekanizmeler ve büyümenin karşı karşıya olduğu zorlukların, darbe girişimi sonrasında artacağına ilişkin görüşümüzü koruyoruz" denildi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam