Tüm dünyanın gözü, İsrail ve Filistin arasında çatışmalarda. Geçtiğimiz günlerde Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Filistin'e destek için "milyonluk gösteri" çağrısında bulunmuştu. Sadr'ın sosyal medya hesaplarından söz konusu çağrıya dair paylaşımlar yapılmıştı. Açıklamada, 13 Ekim'de Şii ve Sünnilerin birlikte cuma namazı kılması, ardından Bağdat'ın merkezi Tahrir Meydanı'nda Filistin'e destek ve İsrail karşıtı gösteri düzenlenmesi çağrısı yapılmıştı. Şii lider Sadr, destek gösterisine Bağdat'ın dışındaki illerden de katılım sağlanmasını istemişti.
_7.jpg)
BİNLERCE IRAKLI TAHRİR MEYDANI'NDA TOPLANDI
Son gelen bilgilere göre; Irak'ın başkenti Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda toplanan binlerce Iraklı, Filistin'e destek gösterisinde bulundu.
Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, İsrail'in saldırılarını kınamak amacıyla sloganlar attı.

İSTANBUL'DA FİLİSTİN'E DESTEK MESAJI
İstanbul'da binlerce kişi cuma namazının ardından Filistinlilere destek vermek için Beyazıt Meydanı'nda Filistin bayraklarıyla sloganlar attı.
İstanbul 2 Nolu Barosu üyesi avukatlar, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı. Cüppelerini giyen avukatlar, ellerinde Filistin bayrağı taşıdı.
İsrail'in mallarını, mülklerini, yaşam alanlarını gasbettiği Filistin halkının bir kısmını açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze'ye sıkıştırdığını kaydeden İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Avukat Yasin Şamlı, "İşgal ve abluka ile de yetinmeyerek en temel insan hakkı olan hayat hakkını ihlal etmiş, siviller şöyle dursun yüzlerce masum kadın ve çocuğu katletmiştir. Son birkaç günkü İsrail saldırılarında bombalarla katledilen çocukların sayısı yüzlerle ifade edilmektedir." diye konuştu.
_4.jpg)
ÜRDÜNLÜLER FİLİSTİN SINIRINA YÜRÜDÜ
Yüzlerce Ürdünlü, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto etmek için Filistin sınırına doğru yürüdü.
Ürdünlüler yürüyüş sırasında "Gazze'yi yalnız bırakmayacağız" sloganları atarken, Ürdün güvenlik güçleri ise göstericileri sınırdan uzaklaştırmak için güç kullandı.
Filistin bayrakları taşıyan Ürdünlüler, Filistin sınırına giden ana yolların kapatılmasının ardından tali yollarla sınıra ulaşmaya çalışıyor.
Ürdün İçişleri Bakanlığı, dün Filistin sınırında gösteri düzenlenmesine izin verilmeyeceğini açıklamıştı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK’dan Ramazan Buluşması
Çorumlulara Çağrı Takımına Süper Li…
Mustafa Alagöz’den 14 Mart Tıp Bayr…
“Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü…
Çorum’da Kutsal Emanetler Sergisi Z…
“BBP’den Mesaj: Çorum Üretirse Türk…
“Türk Hava Sahasında Balistik Tehdi…
Uğur Uçar “Çorum FK’dan Bolu’da kri…
Tokat'ta 5.5 Büyüklüğünde Deprem Me…
Mustafa Alagöz’den "105. Yıl Mesajı…
Bolu Spor - Çorum FK 30.Hafta Maçı …
İskilip’te Motosiklet ile Servis Mi…
Ahmet Ahlatcı Hakkındaki Yurt Dışı …
Emeklilerin Bayram İkramiyesi Maaş …
Standart Dışı Plakalara Yeni Düzenl…
Yerli ve Milli Buğday Çeşidi “Kirve…
TFF, Trendyol 1. Lig’de 33, 34 ve 3…
AK Parti ve MHP İl Başkanlarından B…
Çorum’da Drone Destekli Trafik Dene…
Mahmut Arıkan’dan Trafik Düzenlemes…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET