Eğitim Bir-Sen Kendi Hizmet Binasına Taşındı

ÇORUM 22 Eylül 2019 05:06
Videoyu Aç Eğitim Bir-Sen Kendi Hizmet Binasına Taşındı
A
a

Çorum’da Memur- Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir-Sen’in kendi hizmet binası dualarla açıldı...

 


Çorum’da Memur- Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir-Sen’in kendi hizmet binası dualarla açıldı.

Yeniyol Mahallesindeki hizmet binasının açılışına; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum Müftüsü Muharrem Biçer, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Memur-Sen Çorum İl Temsilcisi Ali Yıldız, Hizmet-İş İl Temsilcisi Mustafa Köroğlu, Memur-Sen ve Diyanet-Sen İl Başkanı Ali Yıldız, Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar, Şube Başkanları, daire müdürleri ile davetliler katıldı.
 

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Çorum İl Başkanı Tekin Çınar, ” Bu vesileyle kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan başta olmak üzere, bugüne kadar sendikamızın kutlu davasına hizmet ederken ahirete intikal etmiş tüm dava arkadaşlarımızın rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.

Memur-Sen’in Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğuna ifade eden Çınar, ” Bu kuruluşun neferleri olarak özlük ve özgürlük mücadelemizle birlikte, her koşulda mazlumun yanında olacağımızı, bu anlamda Ülkemiz, milletimiz ve gönül coğrafyamız için en iyisini, en doğrusunu ve en güzelini yapmak için gece gündüz demeden çalışacağımızı, buradan bir kere daha belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“ÇORUM’A HİZMET İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”
Çorum’un ilk barış anlaşmasının yapıldığı yer olduğunu hatırlatan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, “Çorum dünyada kardeşlik konusunda bazı mesajlar vermiş bir sahabe şehirdir. Bu şehrin güzel insanları hizmet edebilmek için tüm kurumları ve belediye olarak gece gündüz çalışıyoruz” dedi.Sendikaların hak mücadelesinin önderleri olarak görüldüğünün altını çizen Aşgın, “Bende bu bu sendikanın resmen üyeliğini yaptım, bunun içinde onur ve gurur duyuyorum” diye konuştu.

 

“HÜKÜMETLER STK’LARI DİKKATE ALMAK ZORUNDA”
AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ise yaptığı konuşmada, kendisininde bir zamanlar Memur-Sen’de gururla başkanlık yaptığını söyledi.

Sendikada başkanlık yaptığı süreci değerlendiren Kavuncu, “Belki devletten alacaklıyız ama bizler bu millete borçluyuz. Çalıştığımız sürece devletimize her zaman çok çalışarak, borcumuzu ödememiz gerekiyor. Hem hakkımızı arıyorduk hemde devletimize hizmette sarfı nazar etmiyorduk” dedi.

Mecliste vatan, bayrak ve maneviyat için çalışmaya devam edeceğini ifade eden Kavuncu, iktidarların sivil toplum örgütlerini dikkate almak zorunda olduğuna vurgu yaptı.

 

“MİLLETE BORCUMUZ, DEVLETTEN ALACAĞIMIZ VAR”
Törende bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “ Sendika olarak herkese minnet borcumuz var. Bizim millete borcumuz var, bizler toplu sözleşmeler ile devletten alacağımızı tahsil etmeye uğraşıyoruz. Biz millete borçlu, devletten alacaklıyız diyoruz. Bunun için alnımızın terini, emeğimizin karşılığını , uykusuz gecelerimizin karşılığını almak için devletimizle aynı masada bir araya geliyoruz” dedi.

Yalçın, “ Hükümetimiz okullara gerekli desteği vermek zorundadır. Okullara yapılan yardımlar konusunda Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Fakat bunun yeterli olmadığını, okullara bütçe ayrılması gerektiğini ve okulların bütçeler üzerinden yönetilmesi gerektiğini bu vesileyle bir kez daha izah ediyoruz. Çünkü bir çok arkadaş soruşturma geçirdi. Bu arkadaşlarımız durup, dururken milletten yardım talebinde bulunmuyor. Okulda hiç bir şey öyle olunca peki arkadaşlarımız nasıl çalışacak bu okullarda” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmalar ve Çorum Müftüsü Muharrem Biçer’in okuduğu duanın ardından Eğitim Bir-Sen Çorum Şubesi’nin kendi hizmet binası törenle açıldı.

 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam