
Katliam görüntülerine ilişkin açılan başlığın altına, "Videoyu izlerken keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camileri temizleseydi diye iç geçirdim" diye yazan ve milyonların tepkisini çeken Ekşi Sözlük kullanıcısının isminin Atilla Alataş olduğu öğrenildi. Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Alataş'ı dün polis ekipleri gözaltına aldı. 'Mukemmeligindayanilmazhafifligi' rumuzuyla caniliği öven paylaşımı sonrası milyonlarca kişi, mesajı yazanın tespit edilmesi ve hakkında soruşturma açılmasını istemişti. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin çalışması sonucu kimliği ve adresi tespit edilen Alataş, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yakalandı. Alataş, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Müslümanlara yönelik nefret söyleminin odağı haline gelen Ekşi Sözlük sitesi, toplumda oluşan infial sonrası sözkonusu mesajı apartopar silmek zorunda kalmıştı. İnternet sitesi yetkilileri, nefret mesajının atıldığı hesabın 'IP' numarasını yetkililerden gizlemeye uğraş vermiş, sitenin merkezine gelen polis ekiplerine de zorluk çıkarmıştı. Yaşananlar üzerine soruşturmayı yürüten savcının Ekşi Sözlük binasına bizzat gittiği ve işlemlerin böylelikle yapılabildiği öğrenildi. Sözkonusu sitenin sahibi Sedat Kapanoğlu, vatandaşlık aldığı ABD'de yaşıyor. Tutuklanan Alataş'ın mesajına benzer şekilde paylaşım yapan diğer kullanıcılara yönelik gözaltı işlemi olup olmadığı şimdilik bilinmiyor.
(Yenişafak Gazetesi)
***********************************************
Diğer bir internet sitesi ise (www.mepanews.com)
İnteraktif bilgi paylaşım sitesi olan 'Ekşi Sözlük' platformu üzerinden Yeni Zelanda saldırısıyla ilgili olarak paylaşılan diğer bir mesaj da tepkilere sebep oldu diye yazdı
'no celling' isimli sözlük yazarı tarafından paylaşılan mesajda, "ellerine, namlusuna sağlık. şarjör değiştire değiştire mis gibi kill almasaydı bu o....u çocukları canlı bomba olup masum insanları patlatacaktı. islam'ın olduğu yerde akıl, mantık ve huzur hiçbir zaman olmamıştır, olmayacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
Çorum’da bıçaklı kavgada 2 genç yar…
Çorum nüfusuna kayıtlı baba ve oğlu…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET