Emeklinin gözü bayram öncesi 4 Temmuz tarihinde

Ekonomi 26 Haziran 2016 13:11
Videoyu Aç Emeklinin gözü bayram öncesi 4 Temmuz tarihinde
A
a

SSK ve Bağ-Kur’luların 4 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamları ile birlikte zam oranları belli olacak.

Emeklinin gözü 4 Temmuz tarihinde
 

Bayramdan bir gün önce açıklanacak olan enflasyon verisi SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacakları zam oranını belirleyecek. Bu tarihte hem Haziran enflasyonu belli olacak hem de 6 aylık toplam enflasyon ortaya çıkacak.

Şu ana kadar 5 aylık enflasyon yüzde 3.15 olarak belirlendi. Bu rakamın yüzde 4'e çıkması bekleniyor. Böylece emeklilerin maaşı da bu oranda artacak. Memur emeklileri ve memurlar için ise oran belli.

Toplu Sözleşme'de yapılan anlaşma gereği memur ve memur emeklileri Temmuz'da yüzde 5 oranında zam alacak. Enflasyonun yüzde 6'yı geçmesi durumunda ise ayrıca fark da maaşlarına yatacak.

Emekliler Temmuz ayında zamlı maaşlarına kavuşacak. Daha sonra yeni oluşacak 6 aylık enflasyonu bekleyecek ve Ocak ayında yeniden zam alacak.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam