TSK'ya bağlı F-16'lar ve topçu birlikleri Suriye'nin Cerablus kentine operasyon başlattı. Operasyon önce yoğun top atışıyla başladı.
Saat 11.00 sıralarında ise TSK'ya ait tanklar sınırı geçerek Cerablus yönüne doğru ilerledi. Tankların girişinden 20 dakika sonra ise Cerablus'tan dumanlar yükselmeye başladı.
"DAEŞ MİLİTANLARI KAÇIYOR"
Tam bu sıralarda CNN Türk canlı yayınında Cerablus'ta akrabaları olan bir vatandaş bölgeden aldığı bilgileri aktardı. Akrabalarıyla konuşan vatandaş, Cerablus'ta bulunan DAEŞ militanlarının kaçmaya başladığını aktardı.
CERABLUS DA VURULUYOR
Öte yandan canlı yayında Cerablus'un üzerinden yükselen dumanlar da gözüktü. Şu anda Cerablus da vuruluyor. Operasyonun ilk anlarında topçu birlikleri Cerablus'un 10 kilometre batısını bombalıyordu.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları Keklice köyünü ele geçirdi.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, sabaha karşı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan harekat güvenli biçimde devam ediyor.
ÖSO, Türkiye sınırından yaklaşık 3 kilometre güneyde kalan ve Cerablus ilçe merkezinin yaklaşık 5 kilometre batısındaki Keklice köyünü, zırhlı birlikler eşliğinde DAEŞ'ten aldı.
Keklice köyüne yerleşen ÖSO buradan doğu yönündeki ilçe merkezine ilerleyebilmek için köyün çevre güvenliğini oluşturuyor.
TSK da Cerablus bölgesindeki DAEŞ hedeflerini savaş uçakları ve obüs toplarıyla ateş altında tutmayı sürdürüyor.
ÖSO güçlerinin zırhlı birlikler eşliğinde Cerablus merkezine doğru hareket etmesi bekleniyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET