ERDOĞAN - OBAMA PARİS GÖRÜŞMESİ

Dünya 1 Aralık 2015 12:34
Videoyu Aç ERDOĞAN - OBAMA PARİS GÖRÜŞMESİ
A
a

Obama Türkiye'nin savunma hakkını destekliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris’te ABD Başkanı Obama ile biraraya geldi. 1 saat süren görüşmenin ardından iki lider basın açıklaması yaptı. Obama, Rus uçağının düşürmesiyle ilgili "Türkiye'nin savunma hakkını destekliyoruz" dedi.

BM İklim Zirvesi için Paris'te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile görüştü. İki liderin görüşmesi 1 saat sürdü. Gürüşmeye Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Ahmet Yıldız da katıldı.

 
15-12/01/screenshot_18.jpg
Obama ve Erdoğan görüşmenin ardından açıklama yaptı.
 
Bayırbucak'ta DAEŞ yok
Erdoğan, Rusya ile yaşanan uçak krizi ile ilgili "Derdimiz buradan zararla çıkmak değil, tam aksine bunu barışa dönüştürmek suretiyle bölgenin barışına katkıda bulunmaktır. Türkiye Rusya arasındaki gelişmelerin değerlendirmesini yaptık. Buradaki derdimiz, bu işin diplomatik başlıklar, söylem içerisinde nasıl neticeye kavuşturulmasıdır. Zira bölgedeki gerilimler, bizleri de üzmektedir Bayırbucak DAEŞ'in değil tam tersine soydaşlarımızın, akrabalarımızın olduğu bölgedir. Buranın sürekli bombalanması dünya barışı adına üzücü gelişmelerdir" dedi.
 
ABD Başkanı Obama ise "Türkiye'nin savunkma hakkını destekliyoruz" diye konuştu.
 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam