ERDOĞAN'DAN MERKEL'E TAZİYE TELEFONU

Dünya 12 Ocak 2016 21:31
Videoyu Aç ERDOĞAN'DAN MERKEL'E TAZİYE TELEFONU
A
a

Almanya Başbakanı Merkel, düzenlediği basın toplantısında Sultanahmet saldırısı hakkında "Terörle mücadelede Türkiye'nin arkasındayız" dedi.

 

Almanya Sanşölyesi Angela Merkel, bu sabah Sultanahmet Meydan'ında gerçekleşen canlı bomba saldırısına ilişkin açıklama yaptı. "Saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında Alman vatandaşları da var" diyen Merkel, şunları söyledi:

TERÖRLE MÜCADELEDE TÜRKİYE'NİN ARKASINDAYIZ

"Sultanahmet'teki terör saldırısında ölenler arasında Alman vatandaşları var. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı olanların bir an önce iyi olması için dua ediyorum. Türk Dışişleri ile irtibat halindeyiz. Bize saldırı ile ilgili gelişmeleri an be an iletiyorlar. Türk halkıyla yan yanayız, terörle mücadele konusunda... Türk halkı arkalarında olduğumuzu bilsin. Başbakan Davutoğlu'ndan saldırı hakkında bilgi aldım. Türk yetkililer ile terörle mücadele konusunda bir araya gelerek görüşmek üzere sözleştik. Tunus’taki Kopenhag’daki, İstanbul’daki terör saldırıları her aman masum sivilleri hedef alıyor. Paris’te olsa İstanbul’da olsa terör insanlığın düşmanı olduğunu görüyoruz. Fakat biz terörle mücadelemizi sürdüreceğiz.."

ERDOĞAN'DAN MERKEL'E TAZİYE TELEFONU

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüşerek, terör saldırısında hayatlarını kaybeden Alman vatandaşları için taziyelerini iletti.

SALDIRI'DA HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ

Öte yandan, canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerden bazılarının kimlikleri açıklandı. Buna göre kanlı saldırıda Marianne Faber, Adolf Jurgen Glorius, Rüdiger Karl Faber(?), Stefen Höppner, Rudolf Krollman, Gerhard Günther Höppner, Hiltrud Krollman, Karin Erika Franke-Dütz, Gernot Eike Mildner isimli turistler hayatını kaybetti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam