Erdoğan ve Putin Paris'te görüşmeyecek

Dünya 30 Kasım 2015 12:52
Videoyu Aç Erdoğan ve Putin Paris'te görüşmeyecek
A
a

Sondakika: BM Uluslararası İklim Zirvesi, terör saldırıları nedeniyle olağanüstü hal uygulanan Paris’te bugün başlıyor. 147 lideri buluşturacak zirvede bütün gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in üzerindeydi. Kremlin, Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir görüşme gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 08.25'te Fransa'nın başkenti Paris'e gitti.

Fransa'da düzenlenen 21. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na (COP21) katılmak üzere bu ülkeye hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı,  Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile diğer ilgililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da Paris'e gitti.

Paris'teki 21. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na katılmak üzere Fransa'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, bugün Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Namibya Cumhurbaşkanı Hage Geingob ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ikili temaslar çerçevesinde, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Lübnan Başbakanı Tamam Selam ve Vietnam Başbakanı Nguyen Tan Dung'ı da kabul edecek.

- Obama ile yarın görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelecek. Erdoğan, yarın öğle saatlerinde Fransa'dan ayrılarak Katar'a hareket edecek.

PUTİN DE ORADA OLACAK

Fransa’da bugün gözler, Rus uçağının düşürülmesinin ardından karşılıklı sert açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’de olacak.

KREMLİN: PUTİN-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ OLMAYACAK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin Rus lider Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Paris’te görüşme yapıp yapmayacağı sorusuna, "Erdoğan ile görüşme yapılması planlanmıyor. Böyle bir görüşme söz konusu değil. Görüşme olmayacak. Putin’in takviminde Erdoğan ile herhangi bir temas yer almıyor." dedi.

AYRI SALONLARDA OLACAKLAR

Zirvede başka bir olumsuzluk ise Erdoğan ve Putin’in ayrı salonlarda olacak olması. Aile fotoğrafı çekilmesi sırasında ise iki liderin birbirlerine ne kadar yaklaşacağı ve tokalaşıp tokalaşmayacağı da merak konusu.

İki liderin görüşüp görüşmemesini belirleyecek bir başka faktör ise katılacak liderlerin olaya yaklaşımı olacak. Ev sahibi Hollande, ABD Başkanı Obama, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un tutumları da iki liderin biraraya gelip gelmemesinde etkili olacak.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam