ETHEM SARISÜLÜK ÇORUM SUNGURLU'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Yaşam 16 Haziran 2013 10:36
A
a

Ankara'daki Gezi Parkı'na ilişkin eylemlerde yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük,Bugün Ankara'daki törenin ardından memleketi Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Beylice köyünde toprağa verilecek.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB temsilcileri, Mülkiyeliler Birliği'nde 14 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ölümü ve cenaze programıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, bugün  Kızılay'da Sarısülük'ün vurulduğu yerde anma töreni düzenleneceği, buradan da Sıhhiye Meydanı'na yürüneceği bildirildi. Daha sonra Batıkent'te cenaze töreni yapılacağı belirtilen açıklamada, Ethem Sarısülük'ün cenazesinin yarın Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Beylice köyünde toprağa verileceği kaydedildi.

Öte yandan Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük,otopsi sonucunu bekledikleri Adli Tıp Kurumu bahçesinde yaptığı açıklamada, kardeşinin kurşunla vurulduğunu ileri sürerek, "Kardeşimin kurşunla vurulduğu netleşti. Bundan sonra başka gençlerin ölmemesi için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ağabey Sarısülük, olayla ilgili hukuki takibi yapacaklarını söyledi.

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar iseEthem'in kafatasını kırarak, beynine saplanmış bir mermi çekirdeği bulunduğunu ve başka bir cisme rastlanmadığını iddia etti.

Otopsiye, soruşturma savcısı Veli Dalgalı ile ailenin avukatları da katıldı.

 

Kaynak : www.hitittv.com/AA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam