Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 2-3

Spor 10 Eylül 2017 10:37
Videoyu Aç Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 2-3
A
a

Süper Lig'in 4. hafta mücadelesinde Başakşehir, uzatmalarda attığı gol ile deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti.

FENERBAHÇE-BAŞAKŞEHİR 2-3

Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe Kadıköy'de Başakşehir'i konuk etti.

 Zorlu mücadeleyi Başakşehir, maça sonradan giren Kerim Frei'ın 90+3'te şık golü ile 3-2 kazandı ve Kadıköy'den 3 puanla ayrıldı.

 Sarı Lacivertliler bu mağlubiyetle 5 puanda kalırken kendi evinde henüz galibiyet alamadı. Başakşehir de bu galibiyet ile Kadıköy'deki ilk galibiyetini aldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

Dakika 90: Fırat Aydınus maçı bitiren düdüğü çaldı ve Başakşehir son dakikada attığı gol ile Kadıköy'den 3 puanı alarak ayrılıyor. 

Dakika 90:  GOOLL!! Başakşehir, Kerim Frei ile 3-2 öne geçiyor. Rakip yarı alanda topla buluşan Kerim Frei topu rakiplerinden iyi saklıyor, iki oyuncuyu oyundan düşürüyor ve ceza yayının hemen gerisinden sağ ayağıyla güzel vuruyor ve top kaleci Volkan Demirel'in bakışları arasında ağlarla buluşuyor.​

Dakika 88: Medipol Başakşehir takımında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mevlüt Erdinç oyuna girerken Emmanuel Adebayor oyundan çıkıyor.

Dakika 86: Rakip kaleye kalabalık giden Fenerbahçe'de Mathieu Valbuena'nın sağ kanattan ortasında penaltı noktasının biraz ilerisinden Vincent Janssen'in kafa vuruşu yandan auta gidiyor.

Dakika 82: Fenerbahçe takımında oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Şener Özbayraklı oyuna girerken Nabil Dirar oyundan alınıyor.

Dakika 78: GOOLL!! Fırat Aydınus golü vererek. Fenerbahçe, Skrtel ile durumu 2-2 yaptı. 

Dakika 78: Fenerbahçe'nin  bulduğu gole yan hakem bayrak kaldırdı ancak Fırat Aydınus gol verdi. 

Dakika 67: Emre Belözoğlu'nun pasında topu kontrol eden Junior Caiçara ortasını yapıyor fakat savunmada Martin Skrtel topu kafayla karşılıyor.

Dakika 64: Fenerbahçe takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Vincent Janssen oyuna dahil olurken Mauricio Isla kenara gelen oyuncu.

Dakika 59: Maçtaki ilk oyuncu değişikliği Medipol Başakşehir cephesinden geliyor. İrfan Can Kahveci oyuna girerken Stefano Napoleoni oyundan çıkıyor.

Dakika 56: Roberto Soldado ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalan Mahmut Tekdemir elinden bir sakatlık yaşıyor. Oyuncunun tedavisi için oyun duruyor.

Dakika 50: Giuliano'nun pasında sol tarafta topla buluşan İsmail Köybaşı ceza sahasına ortalıyor. Penaltı noktası üzerinde yükselen Roberto Soldado'nun kafa vuruşu savunmadan geri geliyor.

Dakika 47: Eljero Elia'nın tedavisi nedeniyle oyun kısa bir süre duruyor.

Dakika 45: Maçın hakemi ikinci yarıyı başlatan düüğü çaldı.

Dakika 45: Maçın hakemi ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı ve karşılaşmanın ilk yarısı Başakşehir'in 2-1 üstünlüğü ile sona eriyor. 

Dakika 43: GOOLL! Fenerbahçe, Diral ile Başakşehir karşısında durumu 2-1'e getirerek farklı 1'e indirdi. Valbuena'nın çizgiden ortasında kaleciden dönen topu Dirar gole çeviriyor​.

Dakika 42: Sol taç çigisi yakınlarından Mathieu Valbuena'nın kullandığı serbest vuruşta Roberto Soldado kafayı vuruyor fakat top auta gidiyor.

Dakika 39: Tehlikeli gelişen Fenerbahçe atağında Mauricio Isla ceza sahasına güzel bir orta gönderiyor, o noktada kafayı vuran Roberto Soldado topu üstten auta gönderiyor.

Dakika 38: Sağ kanatta topla buluşan Edin Visca çalımlarla ceza sahasına giriyor, sol ayağıyla yerden vuruyor fakat top kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

Dakika 34: Emre Belözoğlu, Ozan Tufan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

Dakika 33: GOOLL!! Başakşehir, Adebayor ile 2-0 öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Junior Caiçara kavisli bir orta gönderiyor. Altıpas çizgisinin gerisinden çok iyi yükselen Emmanuel Adebayor'un yaptığı darbeli kafa vuruşunda top üst direğe de çarpıp ağlarla buluşuyor.​

Dakika 30: Kaleci Volkan Demirel'den dönen topu takip eden Togolu golcü Emmanuel Adebayor topu boş kaleye göndermek istiyor fakat son anda Martin Skrtel topu çizgi üzerinden yatarak çıkarmayı başarıyor.

Dakika 27: Orta alanda karşılıklı faullerin sıklığı nedeniyle bu dakikalarda her iki takım da oyun kurmakta güçlük çekiyor.

Dakika 23: Rakibi Mathieu Valbuena'ya yaptığı sert faul sonrasında Alexandu Epureanu maçtaki ilk kartı gören oyuncu oluyor.

Dakika 20: Mathieu Valbuena'nın pasında önündeki boş alanı kullanan Josef De Souza, uzak mesafeden şansını deniyor fakat top savunmadan geri geliyor..

Dakika 15: Fenerbahçe sağ kanattan köşe vuruşu kazanıyor. Topun başına geçen Mathieu Valbuena'nın ortasını penaltı noktası üzerinde Emmanuel Adebayor kafayla karşılıyor.

Dakika 11: Mathieu Valbuena sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor, ön direğe gelen topu savunma kafayla karşılıyor.

Dakika 7: Orta alanı kısa paslarla geçen ev sahibi ekipte Nabil Dirar'ın ceza sahasına doldurduğu topu kalesini terkeden Volkan Babacan kontrol etmeyi başarıyor.

Dakika 2: GOOLL!! Başakşehir, Attamah ile 1-0 öne geçiyor. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Emre Belözoğlu ön direğe ortasını gönderiyor. O noktaya hareketlenen Joseph Attamah kafayı vuruyor ve top filelerle buluşuyor.​

Dakika 1: Hakem Fırat Aydınus, maçı başlatan düdüğü çaldı ve mücadele başladı. 

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Isla, Skrtel, Neto, İsmail Köybaşı, Josef, Ozan Tufan, Dirar, Giuliano, Valbuena, Soldado

BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy, Emre Belözoğlu, Mahmut, Napoleoni, Visca, Mossoro, Elia, Adebayor.

HAKEM: Fırat Aydınus

STAT: Ülker Stadyumu 

SAAT: 20:00

KARŞILAŞMA ÖNCESİ

Geçen sezonun üçüncüsü Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonun ikincisi Başakşehir'i milli ara sonrası Kadıköy'de konuk ediyor.

Zor fikstürde ilk 3 haftada 4 puan kaybeden sarı-lacivertliler, aynı periyotta iki galibiyet, bir mağlubiyet yaşayan rakibi önünde kazanmak istiyor. İki takımın son 10 maçında kafa kafaya bir rekabet var. 

LİGDE 19. RANDEVU

Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir, Süper Lig’de 19. kez karşılaşacak.

İki takım arasında geride kalan 18 maçta Fenerbahçe 9, Medipol Başakşehir 7 galibiyet aldı, 2 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertlilerin 24 golüne, turuncu-lacivertliler 21 golle yanıt verdi.

Geçen sezonun ilk haftasında 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda yapılan maçı ev sahibi ekip 1-0 kazandı, ikinci yarıda ise Fenerbahçe, Kadıköy’de aynı skorla galip geldi.

BAŞAKŞEHİR İLK PEŞİNDE

Kadıköy’de bugüne kadar 9 lig maçına çıkan turuncu-lacivertliler, bu maçlarda 1 beraberlik ve 8 yenilgi aldı.

Abdullah Avcı’nın ekibi, Fenerbahçe’yi mağlup ederek, Kadıköy’deki ilk galibiyetini almayı hedefliyor.

Son lig maçında Atiker Konyaspor’u 2-1 mağlup eden turuncu-lacivertliler, 3 maç sonunda topladığı 6 puanla haftaya 4. sırada girdi. Medipol Başakşehir’de, Atiker Konyaspor maçı öncesinde iki eksik bulunuyor.

Turuncu-lacivertli ekibin Slovenya kampında sol ayak bileği kırılan ve ameliyat edilen Aurelien Chedjou ile sakatlığı süren Egemen Korkmaz bu maçta da forma giyemeyecek.

FENERBAHÇE, BAŞAKŞEHİR'E YENİLMİYOR

Süper Lig’in 4. haftasında Medipol Başakşehir’i ağırlayacak Fenerbahçe, rakibine evinde hiç yenilmedi. Eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir, ligde Fenerbahçe ile Kadıköy’de yaptığı 9 maçta da galip gelemedi.

Evindeki maçlarda rakibine büyük üstünlük kuran turuncu-lacivertli ekip, deplasmanda ise 3 puana ulaşamadı. Taraflar arasında Kadıköy’deki ilk maç berabere bitti, son 8 müsabakayı ise Fenerbahçe kazandı. Ülker Stadı’nda Fenerbahçe 17, Medipol Başakşehir 5 gol attı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam