Fenerbahçe-M.Başakşehir maç sonucu: 11-12

Spor 18 Mayıs 2017 08:24
Videoyu Aç Fenerbahçe-M.Başakşehir maç sonucu: 11-12
A
a

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş mücadelesinde Başakşehir, penaltılarda Fenerbahçe'yi mağlup ederek finale yükselen taraf oldu.

FENERBAHÇE-MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 11-12

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Fenerbahçe ile Başakşehir karşı karşıya geldi. İlk maç da 2-2 bitince normal süresi 2-2 sona eren rövanş mücadelesi uzatmalara gitti.

Uzatma bölümünde gol sesi çıkmayınca karşılaşma galibi belirleyecek penaltılara kaldı. Penaltı atışlarında Başakşehir rakibine 10-9'luk üstünlük sağladı ve finalde Konyaspor'un rakibi oldu.
Fenerbahçe-M.Başakşehir maç sonucu: 11-12


 

FENERBAHÇE-MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 11-12

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Fenerbahçe ile Başakşehir karşı karşıya geldi. İlk maç da 2-2 bitince normal süresi 2-2 sona eren rövanş mücadelesi uzatmalara gitti.

Uzatma bölümünde gol sesi çıkmayınca karşılaşma galibi belirleyecek penaltılara kaldı. Penaltı atışlarında Başakşehir rakibine 10-9'luk üstünlük sağladı ve finalde Konyaspor'un rakibi oldu.

PENALTILAR   9-10

KAÇIRDI: Josef de Souza

GOL: Manuel Adebayor

GOL: Simon Kjaer

GOL: Samuel Holmen 

GOL: Moussa Sow

GOL: Emre Belözoğlu 

KAÇIRDI: Volkan Demirel 

KAÇIRDI: Volkan Babacan 

GOL: Hasan Ali Kaldırım

GOL: Attamah

KAÇIRDI: Skrtel 

KAÇIRDI: Napoleoni

GOL: Neustadter

GOL: Samuel Holmen 

GOL: Volkan Şen

GOL: Cengiz Ünder 

GOL: Jeremain Lens

GOL: Manuel Adebayor

KAÇIRDI: Mehmet Topal

GOL: Epureanu

GOL: Josef de Souza

GOL: Mustafa Pektemek

GOL: Simon Kjaer

KAÇIRDI: Edin Visca

GOL: Moussa Sow

GOL: Emre Belözoğlu

2. UZATMA DEVRESİ 

Dakika 120: Hakem  Halil Umut Meler maçın ikinci uzatma devresini bitirdi. Uzatma devrelerinde skor değişmeyerek maç penaltılara gidiyor.  

Dakika 117: Ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Edin Visca doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

Dakika 115: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Jeremain Lens ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmadan seken top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

Dakika 109: Fenerbahçe'de kaleci Volkan Demirel rakibi Emmanuel Adebayor ile girdiği ikili mücadele sonrasında sakatlık geçiriyor ve tedavisi oyun alanında yapılıyor.

Dakika 106: İkinci uzatma devresi ev sahibi Fenerbahçe'nin vuruşu ile başlıyor.

1. UZATMA DEVRESİ

Dakika 105: Hakem Halil Umut Meler maçın birinci uzatma devresini bitiren düdüğü çaldı. Maçın birinci uzatma devresi 2-2 sona erdi. 

Dakika 104: Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Şener Özbayraklı oyundan alınırken yerine Roman Neustadter oyuna dahil oluyor.

Dakika 100: Volkan Demirel'den müthiş kurtarış! Mustafa Pektemek'in şutunda gole izin vermedi. 

Dakika 96: Ozan Tufan'ın pası ile sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen topu sürerek sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından az farkla dışarı gidiyor.

Dakika 94: Medipol Başakşehir'de Mustafa Pektemek rakibi Hasan Ali Kaldırım'ı arkadan çektiği gerekçesi ile sarı kart görüyor.

Dakika 90: Halil Umut Meler maçın birinci uzatma devresini başlattı. 

Dakika 90: Hakem  Halil Umut Meler maçın ikinci yarıyı bitiren düdüğü çaldı. Maçın 90 dakikası 2-2 biterek karşılaşma uzatmalara gidiyor. 

Dakika 90: Maçın sonuna en az 4 dakika ilave edildi.

Dakika 88: GOOLL!! Fenerbahçe, Ozan Tufan ile durumu 2-2'ye getiriyor. Sol kanattan gelişen atakta Josef De Souza son çizgiye inmeden topu penaltı noktasına doğru çeviriyor. Bu noktada bulunan Robin Van Persie pasını sağ kale direğinin hizasındaki altıpas çizgisindeki arkadaşı Ozan Tufan'a gönderiyor. Ozan Tufan'ın vuruşunda top sağ üst köşeden filelerle buluşuyor.​

Dakika 86: GOOLL!! Medipol Başakşehir, Samuel Holmen ile durumu 2-1 öne geçiyor. Mustafa Pektemek'in ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Samuel Holmen altıpas sol çaprazından vuruşunu yapıyor ve topu sol üst köşeden filelerle buluşturuyor.​

Dakika 81: Sarı lacivertlilerde Robin Van Persie rakibi Cengiz Ünder'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

Dakika 79: Medipol Başakşehir cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Uğur Uçar ve Alparslan Erdem oyundan alınırken yerlerine Stefano Napoleoni ve Samuel Holmen oyuna dahil oluyor.

Dakika 74: Medipol Başakşehir'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Marcio Mossoro oyundan alınırken yerine Mustafa Pektemek oyuna dahil oluyor.

Dakika 71: GOLL!! Fenerbahçe, Moussa Sow ile durumu 1-1'e getiriyor.

Dakika 68: Orta alandan aldığı pas ile topla birlikte hareketlenen Edin Visca cepheden ceza sahasına giriyor ve sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel sağ köşeye uzanıyor ve bu topu çıkartıyor.

Dakika 63: Robin Van Persie'in pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Moussa Sow yerden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan sekerek kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

Dakika 61: Fenerbahçe cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Alper Potuk oyundan alınırken yerine Ozan Tufan oyuna dahil oluyor.

Dakika 54: Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Edin Visca ceza sahasına girer girmez ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu top sol kale direğinin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

Dakika 51: Kulağına gelen top sonrası Mehmet Topal yerden kalkamadı. Oyun bir kez daha durmuş durumda.

Dakika 49: Fenerbahçe'de Alper Potuk orta alan mücadelesinde rakibi Joseph Attamah'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

Dakika 46: Maçın hakemi Halil Umut Meler ikinci yarıyı başlattı. İkinci yarıya ev sahibi ekip Fenerbahçe başlıyor.

Dakika 45: Hakem Halil Umut Meler ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

Dakika 45: Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

Dakika 42: GOOLL!! Medipol Başakşehir, Emre Belözoğlu ile 1-0 öne geçiyor. Emmanuel Adebayor'un pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Emre Belözoğlu sol ayağının içi ile vuruşunu yapıyor ve Volkan Demirel'in müdahalesine rağmen top sol köşeden filelerle buluşuyor.​

Dakika 37: Fenerbahçe hücumunda Başakşehir savunmasının tecrübeli ismi Bekir İrtegün araya girerek topun kalecisi Volkan'a gitmesini sağladı.

Dakika 34: Yerde kalan Hasan yaklaşık 1 dakika kalkamazken, takım arkadaşları hakeme faul ve kart için itirazlarda bulundu.

Dakika 33: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken konuk ekip Medipol Başakşehir'in topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

Dakika 30: Medipol Başakşehir'de Uğur Uçar rakibi Jeremain Lens'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

Dakika 28: Lens'in pasını muhteşem bir şekilde kontrol ederek rakibini çalımlayan Van Persie ceza sahası içinden sağ ayağıyla sert vurdu, top yandan auta gitti.

Dakika 26: Fenerbahçe savunmasına gelerek top alan Lens topla çıkarken orta alandaki Van Persie'ye pasını verdi. Başakşehir orta sahasında Van Persie'ye yapılan baskı sonrasında ayağına darbe alan Hollandalı oyuncu için faul kararı verildi.

Dakika 22: Lens'in kullandığı serbest vuruşta Van Persie'ye gönderilen uzun topu kaleci Volkan Babacan kalesinden çıkarak kontrol etti.

Dakika 17: Başakşehir'in paslaşarak kullandığı serbest vuruşta Fenerbahçe savunmasında Kjaer topa müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

Dakika 11: Edin Visca sağ kanattan aldığı topla çalımlarla rakip ceza sahasına girip şutunu çekti, ters ayakta kalan Volkan Demirel son anda çizgi üzerinden topu kornere gönderdi.

Dakika 9: Konuk ekip Medipol Başakşehir kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

Dakika 6: Başakşehir kendi yarı alanından paslaşarak geliştirdiği hücumda Mossoro'nun pasıyla ceza sahasına yaklaşan Visca'nın uzaktan ser şutu kaleci Volkan'da kaldı.

Dakika 3: Sağ kanada giden top Adebayor'a geldi, yıldız golcü tekrar topu Cengiz'e verdi, Cengiz'in sol kanattan çizgiye indirdiği topa savunma müdahale etti, top kornere gitti.

Dakika 1: Maçın hakemi Halit Umut Meler ilk yarıyı başlatan düdüğü çaldı ve Fenerbahçe-Medipol Başakşehir mücadelesi başladı. 

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Srktel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper, Lens, Sow, Van Persie

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Uğur, Bekir, Epureanu, Alparslan, Emre, Attamah, Visca, Mossoro, Cengiz, Adebayor

HAKEM: Halil Umut Meler

STAD: Ülker Stadyumu 

SAAT: 20:45

KARŞILAŞMA ÖNCESİ 

Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 2-2’nin rövanşına çıkıyor. 

Avrupa’ya erken havlu atan, ligde büyük hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe için bu akşamki kapışma bu nedenle sezonun en önemli sınavı olacak. 

Başakşehir cephesinde ise AbdullahAvcı’nın ekibi tarihinde 2. kez finale çıkmak için savaşacak. 

NASIL TUR ATLARLAR

İlk karşılaşma 2-2 sona ermişti. İki takım da alacakları her türlü galibiyette adını finale yazdıracak. Rövanş da 2-2 biterse karşılaşma uzatmalara gidecek. 0-0 ve 1-1’lik beraberlikte Fenerbahçe, 3-3 ve daha gollü eşitliklerde ise Başakşehir mutlu sona ulaşacak.

ŞENER ÖZBAYRAKLI FORMASINA KAVUŞUYOR

Sarı- Lacivertliler’de sezonun bu en kritik maçı öncesi Volkan Şen ve uzun süre önce sezonu kapatan Fernandao dışında eksik bulunmuyor. Şener Özbayraklı iyileşti. Milli futbolcu, 2 haftalık aranın ardından formasına kavuşacak.

YALÇIN AYHAN 11'DEKİ YERİNİ ALMASI BEKLENİYOR

İstanbul temsilcisinde kadro dışı bırakılan Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan, pazar günü affedilmişti. Yalçın’ın bugünden itibaren 11’deki yerine geri dönmesi bekleniyor. Onun yokluğunda şans bulan Attamah ise bu akşam kulübede bekleyecek.

3 BÜYÜKLERİN KABUSU: BAŞAKŞEHŞİR

aşakşehir sezonun flaş takımı oldu. Ligde şampiyonluk yarışını sonuna kadar kovalamaya devam eden İstanbul ekibi, kupada ise tarihinde 2. kez adını finale yazdırmanın hatta bir ilki başarıp mutlu sona ulaşmanın peşinde.

Bu sezon Visca, Cengiz, Adebayor, Emre Belözoğlu ve Mossoro’nun başarılı performansıyla sırtladığı Başakşehir, 3 büyüklere karşı aldığı sonuçlarla dikkat çekti. Abdullah Avcı ve öğrencileri, ilk maçta ellerinden kaçırdıkları Fenerbahçe önünde bu kez finali getirecek bir skorla sahadan ayrılacaklarına emin.

İki ekip arasında bu sezon oynanan 3 maçta Fenerbahçe 1 galibiyet ve Başakşehir 1 galibiyet aldı. 3. maç ise berabere tamamlandı.

Fenerbahçe'de Başakşehir maçı öncesi, Fabiano, Şener Özbayraklı, Gregory vander Wiel ve Fernandao'nun sakatlıkları devam ediyor.

Mepidop Başakşehir'de ise Fenerbahçe maçı öncesi Egemen Korkmaz ve Mehmet Batdal dışında eksik bulunmuyor. 

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam