FİNALDE FAVORİ 4 HAKEMDEN BİRİ ÇAKIR

Spor 28 Haziran 2014 14:28
Videoyu Aç FİNALDE FAVORİ  4 HAKEMDEN BİRİ ÇAKIR
A
a

Brezilya'da Türkiye'yi başarıyla temsil edip 2 maçta da FIFA'nın gözdesi olan Cüneyt Çakır, finale adap 4 hakemden birisi.

A MİLLİ Takımın katılamadığı Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden Cüneyt Çakır, ikinci maçında da başarılı yönetimi ile göz doldurdu. Brezilya-Meksika karşılaşmasında son dakikada Marcelo'nun kendini yere atmasını yutmayıp FIFA'yı kurtaran Çakır, gruplarda iki maça çıkarken yüksek not alarak final yürüyüşünü başlattı. FIFA'nın gözdesi olan başarılı hakemimiz finale aday 4 hakemden birisi olarak gösteriliyor.

HEM GÜVEN HEM OTORİTE

Peki Çakır, Cezayir-Rusya maçında ne yaptı? Teknik olarak bakıldığında Çakır, 3 konuda güven verdi. 1-Maç kontrolünü sağladı. Oyunun tamamında "sahada hakem var" duygusunu hissettirdi. 2- Disiplin kararlarından hiç taviz vermedi. Kader maçında 90+5'te sarıkart gösterecek kadar maçı kontrolden bırakmadı ve her zamanki gibi kondisyonu ile başarısını bir kez daha gösterdi.

İKİ POZİSYONDA DOĞRU DÜDÜK

3- Çakır, 2 kritik pozisyonda yine tam isabet sağladı. İlkinde Cezayir atağında Rus oyuncunun Cezayirli forveti formasında tutup bırakmasında "devam" kararı doğruydu. Cezayir'in penaltı beklediği pozisyonda FIFA, "çekme-tutma ısrarlı değilse devam edin" görüşünde. Yine formalar son teknolojide olduğu için bu taviz veriliyor. Fabio Capello'nun penaltı beklediği pozisyon ise hem ceza sahası dışında hem de faul bile yok.

DEVLER GİTTİ HAKEMLERİ KALDI

İki devam kararı da hakem komitesini mutlu ederken Çakır, FIFA'nın güvendiği hakem unvanını aldı. Peki Çakır final alabilir mi? Bu mümkün... İyi giden Çakır, için aslında ilginç bir tablo var. O da 16 Avrupalı'dan 10'unun elenmesi. İlginçtir favorilerden Portekiz, İtalya, İngiltere ve İspanya elendi. Yani bu ülkeler finali kaçırdı ama hakemlerine şans doğru.

ASIL FAVORİ HAKEM 4 TANE

Portekizli Pedro Proença, İngiliz Howard Webb (2010 finali yönetti, şansı az), İspanyol Carlos Carballa, İtalyan Nicola Rizzoli gibi isimlere final şansı doğdu. Aday hakemlerden Felix Birych (Almanya), Bjorn Kuipers (Hollanda) için ülkelerinin durumu önemli. Özbek Ravspan Irmatov ile Brezilyalı Sandro Ricci de final adayı. Ancak 4 favori Kuipers, Proença, Irmatov ve Çakır.

 



Kaynak :  Akşam

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam